Γεύσεις από την Άνδρο

Γεύσεις αυθεντικές και γνήσιες, πολύτιμη κληρονομιά της πλούσιας παράδοσης της Άνδρου, που φημίζεται για την τοπική κουζίνα και τα αγνά προϊόντα της, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις επόμενες ημέρες επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι του νησιού μέσα από έναν κύκλο εκδηλώσεων στην περιοχή του Κορθίου.

Συνταγές με φαντασία και νοστιμιά θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο πλαίσιο του 6ου Παζαριού Τοπικών Προϊόντων, που θα ξεκινήσει σήμερα στις 17:00, στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Τη “σκυτάλη” θα πάρουν παραδοσιακές γεύσεις από το Σύλλογο Γυναικών Χώρας, ο οποίος διοργανώνει παζάρι τοπικών προϊόντων στις 19 Αυγούστου και ώρα 17:00, στην Πλατεία Κορθίου. Χειροποίητα ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού και μοναδικά λικέρ αναμένονται να χαρίσουν στους επισκέπτες ακόμα μεγαλύτερες γαστριμαργικές απολαύσεις.

Γιορτή παραδοσιακής φουρτάλιας

Μία ημέρα αργότερα, η φημισμένη φουρτάλια με την αξεπέραστη γεύση της και τις ποικίλες παραλλαγές της θα έχει την τιμητική της, στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής που θα στηθεί στην Πλατεία Κορθίου στις 19:30, με τη συμμετοχή νησιώτικου Ανδριώτικου παραδοσιακού συγκροτήματος, που φιλοδοξεί να εκτοξεύσει το κέφι στα ύψη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμπαράσταση του Δήμου Άνδρου και την αμέριστη βοήθεια του δημάρχου Γιάννη Γλυνού, των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.