1ο Φεστιβάλ Λουκουμιού στη Σύρο

Ανανέωση της πιο γλυκιάς σχέσης

Γεύση ζάχαρης άχνης απέκτησε από χθες η Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, όπου διεξάγεται με επιτυχία το “1ο Φεστιβάλ Λουκουμιού”, που φιλοδοξεί να γίνει ένας γλυκός θεσμός, καθιστώντας το παραδοσιακό προϊόν της Σύρου γνωστό στους φίλους και επισκέπτες του νησιού.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώνεται απόψε. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν άφθονες γεύσεις και παραλλαγές του κλασικού λουκουμιού από τα χέρια των ντόπιων παραγωγών, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους ντόπιους να ανανεώσουν τη σχέσης αγάπης με ένα προϊόν το οποίο είναι απόλυτα ταυτισμένο με τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου του.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, παιχνίδια, παράσταση Θεάτρου Σκιών από την Ομάδα Παραστατικής και Εικαστικής Δημιουργικότητας Σκιάς: Όναρ με τίτλο “Ο Καραγκιόζης λουκουμοποιός”, καθώς και μια μίνι συναυλία με το συγκρότημα “Νέα Τάξη Πραγμάτων”, το οποίο παρουσίασε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, αφιερωμένο στο παραδοσιακό γλύκισμα της Σύρου.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ με ένα πλούσιο πρόγραμμα και φυσικά, την τελική φάση κατασκευής ψηφιδωτού με 5.000 λουκούμια.