Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια

Ο αρχαιοελληνικός μύθος της Μήδειας μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του Αστέρη Κούτουλα, τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τις χορογραφίες του Ρενάτο Τζανέλα αποκτά εθνικές διαστάσεις και αναβιώνει σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η ανένταχτη σε κάποιο συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος ταινία του ομογενούς Έλληνα σκηνοθέτη αναστοχάζεται την ιστορία της δολοφονίας των δύο παιδιών από τη μητέρα τους με αναγωγές στην ίδια την Ελλάδα η οποία εγκληματεί ομοίως, “σκοτώνοντας” τα όνειρα και τις ελπίδες των δικών της παιδιών.

Μέσα από μια μείξη κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου εκφραστικού χορού, συνυφασμένη με εικόνες από εξεγερμένους και κουκουλοφόρους νεαρούς, βαριά οπλισμένους και ανεξέλεγκτους αστυνομικούς, ο σκηνοθέτης αποτυπώνει την ελληνική πραγματικότητα των τριών τελευταίων ετών.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα στις 19:30 στο Θέατρο “Απόλλων”, στο χώρο όπου γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της το 2011. Μετά την προβολή της, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Μάριο Ηλία Ιωάννου, Κώστα Μόσχο, Χοροθέατρο Ακροποδητί και Εύα Κέκου, η οποία θα συντονίσει το πάνελ.

Ετικέτες: