Πανηγυρική εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης - Σύρου

“Νερό πηγή πλούτου και ζωής”

Εισδοχή νέου μέλους στη ροταριανή αγκαλιά

Μία ενδιαφέρουσα και άκρως εξειδικευμένη ομιλία από τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό, Σεβαστιανό Ρούσσο για το νερό και τη διαχείρισή του, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Ερμούπολης - Σύρου.

Πολύτιμο αγαθό

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Ερμής” συγκεντρώθηκαν αρκετά μέλη καθώς και φίλοι του Ροταριανού Ομίλου προκειμένου να ακούσουν τον έμπειρο Συριανό καθηγητή μικροβιολόγο και ερευνητή του πανεπιστημίου Aix Marseille Universite της Γαλλίας, Σεβαστιανό Ρούσσο, ο οποίος μίλησε εκτενώς για του τρόπους διαχείρισης του νερού με σκοπό τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής του σε άλλες δραστηριότητες όπως το πότισμα των δέντρων ή η φροντίδα κηπευτικών. Τον καθηγητή καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ομίλου, Παναγιώτης Τζαναβάρης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η εν λόγω ομιλία αφορά κατά κύριο λόγο τους αρμόδιους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχονται εκ του νόμου και βάσει ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων στο εν λόγω πεδίο, ώστε να διαχειριστούν το νερό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή που κυρίως τα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρόντες ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Μιχάλης Ζουλουφός, ο οποίος εκπροσώπησε τη ΔΕΥΑΣ, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πάγου, Γιάννης Ρούσσος, ο επίτιμος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Μαρκουλής καθώς και ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Μπάιλας.

Μεγαλώνει η ροταριανή οικογένεια

Πριν την έναρξη της ομιλίας, προηγήθηκε η διαδικασία εισδοχής ενός νέου πλέον μέλους στον Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης – Σύρου. Ο κ. Τζαναβάρης στην έναρξη της συνεστίασης, υποδέχτηκε με εγκάρδια λόγια τη Σταματία Φοινίτση, μία δυναμική γυναίκα με διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές και επαγγελματική εμπειρία, η οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει από το 2006 την εταιρεία Finitsi Industrial and Maritime Services, με αντικείμενο εργασιών την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χώρο της πιστοποίησης επιχειρήσεων και προϊόντων σχετικά με τη βιομηχανία και τη ναυτιλία.

Ακολούθως, η κ. Φοινίτση χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και μίλησε για τις κοινές αξίες που διατηρεί με τον Όμιλο, δηλώνοντας πως από την πλευρά της θα συνδράμει ουσιαστικά στο έργο του Ρόταρυ Σύρου.

Τέλος, ο κ. Τζαναβάρης προσέφερε ως αναμνηστικά δώρα και στα δύο πρόσωπα το λεύκωμα των 30 ετών που δείχνει την πορεία του Ομίλου τις τρεις δεκαετίες ζωής του.