Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Σέριφο

  • Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Το ταξίδι του με αφετηρία τις δυτικές Κυκλάδες και συγκεκριμένα το νησί τη Σερίφου ξεκίνησε το Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psarokokalo, που αποτελεί πλέον έναν θεσμό καθώς πραγματοποιείται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Βραδιές κινηματογράφου κάτω από τον ουρανό της Σερίφου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ταξιδιών του, το 8ο διεθνές φεστιβάλ έχει “αγκυροβολήσει” από τις 18 Ιουνίου στη Σέριφο όπου θα παραμείνει για όλο το καλοκαίρι προκειμένου να πραγματοποιήσει ημερίδες, δράσεις και προβολές των καλύτερων ταινιών με φόντο το απέραντο γαλάζιο του νησιού. Στο πλαίσιο του 8ου και του 3ου ISSF Psarokokalo οι πολίτες της Σερίφου καθώς και οι επισκέπτες που θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν στο νησί την καλοκαιρινή περίοδο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές βραβευμένων ταινιών αλλά και πρεμιέρες.

Εκτός όμως από τις προβολές ταινιών έχουν προγραμματιστεί ημερίδες με ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες ειδικά για γονείς, παιδαγωγούς και δασκάλους ενώ οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ θα αποκτήσουν κινηματογραφική εμπειρία μέσα από βιωματικούς τρόπους αφού θα μεταμορφωθούν σε σκηνοθέτες και δημιουργοί της δικής τους μικρού μήκους ταινίας. Επίσης το κοινό θα λάβει ρόλο κριτή, αφού πρόκειται να επιλέξει το Βραβείο Κοινού του Φεστιβάλ ενώ για πρώτη φορά φέτος σχεδιάζεται να απονεμηθεί και το βραβείο κοινού Psaroloco.

Οι 120 ταινίες που έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν στο φετινό διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο του σινεμά και σε διαφορετικές κουλτούρες δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα διαφορετικό νόημα στις καλοκαιρινές νύχτες των θεατών.

Ετικέτες: