Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στη Πάρο

Ανάδειξη της οινικής κληρονομιάς

  • Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ τοπικών προϊόντων ''Πάριος οίνος ευφραίνει'' από την κοινωφελή δημοτική επιχείρηση πολιτισμικής ανάπτυξης Πάρου και με την αρωγή του δήμου Πάρου, από της 4 έως τις 6 Ιουλίου, με στόχο την ανάδειξη της αμπέλου οινικής κληρονομιάς, μέσα από σπάνιες γηγενείς ποικιλίες του νησιού.

''Πάριος οίνος ευφραίνει''

Οι φροντισμένοι αμπελώνες, μαζί με τα εμφιαλωμένα αυθεντικά κρασιά όλων των παραγωγών,

αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για ένα μοναδικό Κυκλαδίτικο γαστρονομικό προορισμό και θα αναδειχθούν μέσα από τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα γαστρονομικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο του φεστιβάλ. Ο συνδυασμός επιλεγμένων οίνων με τα τοπικά τυριά θα πλαισιώσουν τις λαογραφικές αναφορές της ιστορικής διαδρομής της Πάρου όλο το τριήμερο, προκειμένου να ικανοποιηθούν τόσο οι δημότες του νησιού όσο και οι επισκέπτες που θα παρευρεθούν εκείνες της μέρες στη Πάρο.

Εν όψει του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ''η δημιουργία ενός κρασιού αγγίζει και την σφαίρα της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε λαού, στιγματίζοντας μια γεωγραφική περιοχή κάθε χώρας, μια ιστορική περίοδο ενός έθνους και μια στάση ζωής των κατοίκων της'' , θέλοντας έτσι να δώσει στην εκδήλωση μια άλλη διάσταση που στόχο έχει την ανάδειξη της Παριανής παρουσίας στην ιστορία των Κυκλάδων. Με τη σειρά της η πρόεδρος του ΚΔΕΠΑΠ, Άννα Κάγκανη Κορτιάνου, αναφέρθηκε στον Παριανό οίνο ως κυρίαρχο στοιχείο μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας και κάλεσε όσους παρευρεθούν στο νησί να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του πολιτιστικού αυτού τριήμερου.

Ετικέτες: