Ημέρες θεάτρου στη Σίφνο

"Μπιρίμπα, - το μπορώ και το θέλω-"

  • Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Στο πλαίσιο των ημερών θεάτρου που πραγματοποιείται στη Σίφνο, το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων Σίφνου παρουσιάζει στις 16 Ιουλίου στις 21:30μ.μ., το θεατρικό έργο της Αθηνάς Ρούσσου, "Μπιρίμπα, - το μπορώ και το θέλω-", το οποίο θα προβληθεί στο προαύλιο του Γυμνασίου Αράδες.

Το θέατρο ο καθρέφτης του πολιτισμού

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων Σίφνου, το οποίο δημιουργήθηκε από κατοίκους του νησιού που αποτελούν γνώστες, μα πάνω απ’ όλα λάτρεις του θεάτρου, ξεκίνησε την ερασιτεχνική του πορεία το 2009 με κύριο στόχο την δημιουργική θεατρική απασχόληση μέσα από δραστηριότητες όπως ο αυτοσχεδιασμός και το θεατρικό παιχνίδι. Μετά από τρία χρόνια εκπαίδευσης και δημιουργίας το εργαστήρι αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να μοιραστεί για πρώτη φορά με το κοινό την δημιουργικότητα του μέσα από τη παρουσίαση της παιδικής παράστασης “Κου κου”, η οποία γεννήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς των μελών του εργαστηρίου, με τους μικρούς θεατρόφιλους

να εντυπωσιάζονται κάτι το οποίο έδωσε στα μέλη το ''κουράγιο'' και τη ''θέληση'' να συνεχίσουν την παρουσίαση έργων, κυρίως νέων συγγραφέων, τα οποία όμως δεν έχουν ξαναερμηνευτεί μπροστά στο κοινό.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων Σίφνου το εν λόγω εργαστήρι έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη τόσο των ιδίων των μελών του όσο και όλων εκείνων που μέσα από τις συμβουλές και την έμπρακτη υποστήριξη τους σε υλικοτεχνικό και ψυχολογικό επίπεδο, κάτι το οποίο κρατάει ''ζωντανή'' αυτή την προσπάθεια, η οποία στοχεύει στην συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας. Η επιτυχία του στηρίζεται στην ομαδική προσπάθεια και αυτός είναι και ο λόγος που η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν καθώς οι πρωταγωνιστές των παραστάσεων δεν έχουν ως κύριο στόχο την οικονομική τους εξασφάλιση αλλά την προβολή του θεάτρου, το οποίο αποτελεί τον καθρέφτη του πολιτισμού μιας χώρας. Παράλληλα καλούν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην εξέλιξη του εργαστηρίου, προκειμένου να πετυχαίνουν κάθε χρόνο και μια νέα επιτυχία.

Σημειώνεται ότι η φετινή παράσταση που επιλέχτηκε από την ολομέλεια του εργαστηρίου θα προβληθεί σε σκηνοθεσία της Πολύνας Γκίλη και της Νεφέλη Χατζηκυριακάκη. Οι πρωταγωνιστές που υποδυθούν τους ρόλους με σειρά εμφάνισης θα είναι η Χριστίνα Παπασωτηρίου, η Ουρανία Παπακώστα, η Μαρία Τράπαλη, η Κατερίνα Καλλίκη καθώς και

η Σοφία Κολιογιώργη, η Μαργαρίτα Αρμελινιού, η Μυρτώ Αδοσίδη, η Μαρία Ζορμπά, η Ράνια Ματσούκα και η Γιούλα Ταρνάρη.

Ετικέτες: