Η ρεμπέτισσα Μαριώ την Κυριακή στη Σύρο

Μια ζωή ..μια ιστορία

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Σύρο, η γνήσια ρεμπέτισσα Μαριώ θα ταξιδέψει μουσικά τους Συριανούς με την ξεχωριστή της φωνή την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 21:15 στη πλατεία Μιαούλη, συνοδευόμενη από τον εξαιρετικό λαϊκό ερμηνευτή, Βαγγέλη Δούβαλη και τον συνθέτη Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Αντιπροσωπεύει τη ρεμπέτικη μουσική

Η Μαριώ είναι γνωστή ως μία από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού και έχει ιδιαίτερη σχέση με το νησί της Σύρου δεδομένου ότι στην πορεία της καριέρας της είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη. Γεγονός είναι ότι όσα χρόνια τραγουδάει υπηρετεί με συνέπεια και πάθος αυτή την κατηγορία τραγουδιών ενώ σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο μέσα από τη συμμετοχή της σε περιοδείες και διεθνή φεστιβάλ. Η ίδια καταξιωμένη στο χώρο του τραγουδιού μετράει στο ενεργητικό της σημαντική δισκογραφία με τραγούδια σμυρνέικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της και μόνο.

Σημαντική καλλιτεχνική πορεία

Μερικές από τις σημαντικές επιτυχίες της που άφησαν εποχή είναι «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα» και «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα Νο 2», το «Σβήστα Όλα» και το «Πάμε Τσάρκα» το «Ρεμπέτικο Τραγούδι 1935 – 1959», «Ο Αραμπάς», και το «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη». Σημαντική στιγμή στην καριέρα της θεωρείται η επιλογή της από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου ως η σημαντικότερη περιοδεύουσα καλλιτέχνης για το 1999. Στο πλευρό της θα τραγουδήσει ο Βαγγέλης Δούβαλης ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πλήθος καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Ετικέτες: