Δεκαπενταύγουστος στην Πάρο

Εορτασμός Ι.Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Ο Δήμος Πάρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, την Παρασκευή 15 Αυγούστου, προσκαλεί όσους βρίσκονται στο νησί Ανοιχτή ακρόαση”, με τον Παντελή Θαλασσινό στην Παραλία της Παροικιάς.

 Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, έχοντας μαζί του δύο ολοκαίνουργιες δουλειές, και την Μακεδόνισσα τραγουδίστρια Νάνα Μπινοπούλου και μετά τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις τους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, και άλλες πόλεις της περιφέρειας, περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Μαζί ερμηνεύουν τραγούδια της ελπίδας, υπερηφάνειας κι αξιοπρέπειας.

Συνταξιδιώτες, συνοδοιπόροι, σύντροφοι και υποστηριχτές τους οι: Γιάννης Βιλιώτης (έγχορδα), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (πνευστά), Γιάνης Μπελώνης (πιάνο), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο), Γιώργος Καρυώτης και Ευτύχης Γιαννακούρας (ηχοληψία( και Διαμάντης Μυλωνάς (φωτισμοί).

Θα προηγηθούν ζωντανή μουσική και παραδοσιακοί χοροί από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας Πάρου, καθώς και ρήψη πυροτεχνημάτων.

Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της Εκατονταπυλιανής θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με την τέλεση του Όρθρου και τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και του Επιταφίου της Παναγίας.