Η 1η ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου για τα Ηφαιστειακά Τοπία

Οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Ηφαιστειακά Τοπία, το οποίο πραγματοποιείται στη Σαντορίνη υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Θήρας και της Μεσογειακής Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας ξεκίνησαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Τους συνέδρους καλωσόρισε η Έπαρχος Θήρας Θεώνη Λειβαδάρου και ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Θήρας Αναστάσιου Νικόλαου Ζώρζου.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Διεθνούς ¨Ενωση Αρχιτεκτόνων (UIA) Esa Mohamed και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) Χρήστος Σπρίτζης ο οποίος αναφέρθηκε στη μελλοντική συνεργασία του ΤΕΕ με τον Δήμο Θήρας.

Παρουσίαση της Σαντορίνης πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος και ξενοδόχος κ.Λευτέρης Ζώρζος απευθυνόμενος κυρίως στους συνέδρους που ήρθαν από το εξωτερικό.

Ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες του καθηγητή και Διευθυντή της Ανασκαφής Ακρωτηρίου Χρήστου Ντούμα, του ερευνητή του ΙΓΜΕ Δρ Γιώργη Βουγιουκαλάκη και του αρχιτέκτονα και Διευθυντή του ARES International Work Program της UIA Νίκου Φιντικάκη

Το συνέδριο παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, 19 μαθητές από το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Θήρας, οι οποίοι συνοδεύονται από τους καθηγητές τους.

Ετικέτες: