Μητέρες καλούν μητέρες

  • Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2014 - 06:10

Μια φιλική συνάντηση μητέρων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ, στην παιδική χαρά του Ιερού Ναού Παναγίτσας, στα Χρούσσα.

Από το 2011 στη Σύρο, έχει ιδρυθεί Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού, το οποίο έχει σαν στόχο να μοιραστεί τις αγωνίες αρκετών νέων μαμάδων και την ευτυχία της επιτυχίας του θηλασμού ακόμη περισσότερων.

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού (ΚΠΘ) βασίζονται στο δέκατο βήμα από τα 10 βήματα που ορίζουν η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ώστε να θεωρηθεί ένα νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη, το οποίο προτείνει την ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού, στις οποίες θα παραπέμπονται οι μητέρες κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο ή την κλινική.

Σύμφωνα με αυτό το βήμα, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (ΣΘΕ) ενισχύει τη δημιουργία ομάδων, που αποτελούνται από μητέρες, οι οποίες μέσα από τις συναντήσεις τους μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες, να λύσουν απορίες, να βρούν λύσεις, υλικό από έγκυρες πηγές και κυρίως να αποκτήσουν συμπαραστάτες σε μια νέα φάση της ζωής τους. Συνοπτικά, τα Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού παρέχουν υποστήριξη του τύπου «μητέρα προς μητέρα» (mother-to-mother support).

Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνες, σε περίπτωση άστατου καιρού, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού, ενώ για την διατήρηση της καλής υγείας όλων, απευθύνεται παράκληση αποχής, για όσους γονείς ή παιδιά αισθάνονται αδιαθεσία ή είναι άρρωστοι.

Στη συνάντηση ευπρόσδεκτοι είναι, επίσης, μπαμπάδες, μωρά και νήπια.

.