Αχτίδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο

Στη συμπλήρωση των 110 χρόνων ζωής του Διεθνούς Ρόταρυ στις 23 Φεβρουαρίου 2015, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως Παναγιώτης Τζαναβάρης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Μέλη και φίλοι του Ομίλου έδωσαν ραντεβού στον φιλόξενο χώρο του “Κυβερνείου” στην Ποσειδωνία για να θυμηθούν τις αξιόλογες δράσεις του από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και σήμερα, αλλά και για να χαιρετίσουν με χαρά και αισιοδοξία το νέο έτος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης και ο πρόεδρος της “Λέσχης Ελλάς”, Δημήτρης Παπαγούνας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Τζαναβάρης υπενθύμισε πως το Ρόταρυ είναι μία παγκόσμια οργάνωση κοινωνικής προσφοράς που στοχεύει στην πρόληψη και τη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των λαών, γεγονός που επιβεβαιώνει η μόνιμη παρουσία αντιπροσώπου του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

“Το Ρόταρυ σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο δαπανά πολλά εκατομμύρια για εμβολιασμούς, κατασκευή και εξοπλισμό κέντρων υγείας και νοσοκομείων, για δημιουργία και εξοπλισμό σχολείων, καθώς και για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών” ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ερμουπόλεως παρ' όλη την κρίση προσπαθεί να διατηρήσει τα μέλη του και να ανταποκριθεί στο μέτρο του δυνατού στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. “Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που το Ρόταρυ δεν μπορεί να τα λύσει, όμως για 110 χρόνια αποτελεί μία αχτίδα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο”, σημείωσε.

Ετικέτες: