Παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας

Την ευγνωμοσύνη του για το πολυεπίπεδο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Καθολικής Εκκλησίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κάριτας Σύρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Φραγκίσκου στην Αζόλιμνο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Καθολικού Επισκόπου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του Σεβασμιωτάτου π. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, μελών, φίλων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων του νησιού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μαραγκός σημείωσε ότι σε μια εποχή όπου ο τόπος μας βάλλεται από μία πρωτοφανή κρίση αξιών και ήθους, η Κάριτας δίνει το παράδειγμα, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και δημιουργώντας ένα δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας σε συμπολίτες μας, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για τη διαβίωσή τους.

“Ας συστρατευτούμε και ας αλληλοσυμπληρώσουμε ο ένας τον άλλον για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε έπαινος στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” σε αναγνώριση του Θεάρεστου Πολύτιμου Ανθρωπιστικού και Κοινωνικού έργου του για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Ο πρόεδρος της Κάριτας Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος αναφέρθηκε στη διετή συνεργασία μεταξύ του Σωματείου και του Ιδρύματος” το οποίο διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ για είδη διαβίωσης, φαρμακευτική περίθαλψη και την εξόφληση εξόδων άπορων ατόμων ή οικογενειών του νησιού. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε το στέλεχος του Ιδρύματος, Ιωάννα Κιοσσέ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Κάριτας Σύρου και των Ενοριακών Κάριτας για το 2014 και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα για τη σημερινή δράση των Κάριτας και για τις προοπτικές της το έτος 2015.

Ετικέτες: