Γιώργος Ζαμπέτας... Ο Αριστοφάνης του Πενταγράμμου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015 - 14:45

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον πολυδιάστατο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και μοναδικό δημιουργό αγαπημένων τραγουδιών Γιώργο Ζαμπέτα, διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στόχος της εκδήλωσης “Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αριστοφάνης του Πενταγράμμου” είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές μας την πολύτιμη κληρονομιά του ελληνικού μας πενταγράμμου.

Στο βασικό μέρος της εκδήλωσης πρωταγωνιστούν όλα τα παιδιά του σχολείου είτε με δραματοποιήσεις των τραγουδιών, είτε με χορογραφίες. Τη χορωδία διευθύνει ο εξαιρετικός Μουσικός του σχολείου: Γιάννης Ρηγούτσος.

Παίζουν αφιλοκερδώς οι μουσικοί: Αντώνης Μαραγκός (μπουζούκι), Ηλίας Θεοδωρόπουλος (μπουζούκι), Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι), Δημήτρης Μαραγκός (ακορντεόν), Σάκης Κοτσαρίδης (μπαγλαμάς), Λευτέρης Βαρθαλίτης (μπάσο), Ισίδωρος Ρούσσος (κιθάρα) και Ρένα Βέργου (τραγούδι).

Χορηγία για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη: Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Το Σχολείο απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους επαγγελματίες μουσικούς του νησιού, που για άλλη μια φορά υποστηρίζουν τον πολιτισμό και στέκονται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προωθεί ανεκτίμητες αξίες για τα παιδιά μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 20:00, στον χώρο του σχολείου.