Προβολή ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στη Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου

Στο πλαίσιο της 12ης Ομαδικής Έκθεση Φωτογραφίας "Άνθρωποι", που παρουσιάζει η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, θα προβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στις 21.00, στο παλαιό εργοστάσιο Κορνηλάκη δύο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Ο κ. Κουτσουμπάκος αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς στην ελληνική κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους.

"ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ημερολόγιο Σπουδής"

Ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της εκπαίδευσης του ηθοποιού. Θα ακολουθήσει κέρασμα και συζήτηση με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο

Το 2010, μια ανομοιογενής ομάδα από νέα παιδιά δίνει εξετάσεις: κοινός τόπος μεταξύ τους, η επιθυμία να γίνουν ηθοποιοί. Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος τους παρακολουθεί, τους βλέπει και τους ακούει, να δοκιμάζονται, να δοκιμάζουν, να επιμένουν, ν' αλλάζουν γνώμη, να αγωνίζονται, ν' ανησυχούν και να καμαρώνουν.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Σενάριο:Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος – Γλυκερία Πατραμάνη

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος

Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας

Ηχητική επεξεργασία – Μίξη ήχου: Ηλίας Φλάμμος

Παραγωγή: KinoLab

Διάρκεια: 61 λεπτά

"Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ"

Η Δήμητρα Κουτσιαμπασάκου είναι ογδονταεννιά χρονώ και ζει μόνη της, στο Αρματωλικό, ένα ορεινό χωριό της Πίνδου. Δίπλα από το σπίτι της, κυλάει ο πανάρχαιος ποταμός Αχελώος που χωρίζει το Αρματολικό από το χωριό Μεσοχώρα. Στο σημείο αυτό χτίζεται και το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα από τα έργα-κλειδιά για την εκτροπή του Αχελώου. Το σπίτι της γιαγιάς, βρίσκεται στο κέντρο της επικείμενης τεχνητής λίμνης. Δυο από τα εγγόνια της, ο Δημήτρης και ο Κώστας επισκέπτονται τη γιαγιά τους και παράλληλα γυρίζουν το ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία: Κουτσιαμπασάκος Δημήτρης

Παραγωγή: Κουτσιαμπασάκος Δημήτρης

Σενάριο: Κουτσιαμπασάκος Δημήτρης

Φωτογραφία: Κουτσιαμπασάκος Κ., Μαυρικίδης Παύλος

Ήχος: Πουλαντζάς Κώστας, Χρυσός Κώστας

Μοντάζ: Χρονοπούλου Ελισσάβετ

Μουσική: Φάμπας Ευάγγελος

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος εργάζεται στην Ελλάδα, ως σκηνοθέτης ενώ παράλληλα διδάσκει υποκριτική στον κινηματογράφο σε διάφορες δραματικές σχολές.

Γεννήθηκε το 1967. Το διάστημα μεταξύ 1984-1986 συμμετέχει ως ηθοποιός στην Θεατρική Λέσχη Βόλου. Το 1988, για ένα χρόνο, κάνει εντατικά μαθήματα ρωσικών στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Το 1989, κατόπιν εξετάσεων, γίνεται δεκτός στο τμήμα σκηνοθεσίας του Πανρωσικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Αποφοιτά με άριστα το 1994 (πτυχίο σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Master of Fine Arts). Ταινίες του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής (407/1980), στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Από το 2009 είναι διδάσκων καθηγητής (407/1980), στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τα ελληνικά που είναι η μητρική του γλώσσα, μιλά άπταιστα ρωσικά και πολύ καλά Αγγλικά.