Η Φιλαρμονική στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

Χριστούγεννα στην Άνω - Σύρο

Όμορφες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που αγαπάμε, σιγοτραγουδάμε και επιλέγουμε κάθε χρόνο για να δώσουμε μία εορταστική «χροιά» στην άρρυθμη -πολλές φορές- καθημερινότητα, σκόρπισε χθες στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για εξωστρέφεια και γνωριμία των κατοίκων του νησιού με τα παιδιά και το σπουδαίο μουσικό της έργο, η Φιλαρμονική αποφάσισε φέτος να κάνει Χριστούγεννα στην «Άνω» Σύρο, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στην «καρδιά» του μεσαιωνικού οικισμού.

Η Ορχήστρα, μετά την επιτυχημένη παρθενική εμφάνισή της εκτός Ερμούπολης, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Κίνι, άνοιξε και φέτος τα «φτερά» της, παρουσιάζοντας στους κατοίκους της ιστορικής έδρας της Σύρου ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς της, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Γνωριμία με το σπουδαίο μουσικό έργο της

«Οι εμφανίσεις αυτές είναι ένα δώρο προς τους ανθρώπους εκείνους, που λόγω ηλικίας αδυνατούν να έρθουν στο θέατρο ή να προγραμματίσουν οποιαδήποτε άλλη έξοδο για να μας δουν» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η Αρχιμουσικός Alice Labarche, εκφράζοντας τη συγκίνησή της για τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου που για μία ακόμη φορά αγκάλιασε τις εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής. «Σήμερα παρουσιάσαμε δύο τάξεις, την ομάδα φλάουτων που τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναλάβει η Έφη Τερζίδου από τη Θεσσαλονίκη και την τάξη των χάλκινων την οποία μοιράζομαι με τον Φραγκίσκο Γαδ, παιδί της Φιλαρμονικής που αποδείχθηκε εκπληκτικός καθηγητής τρομπέτας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Labarche.

Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να απολαύσει και την καινούρια τάξη της Φιλαρμονικής, τη «μπαντίνα» στην οποία προετοιμάζονται οι μικροί μαθητές για την ένταξή τους στην Ορχήστρα και την συνύπαρξή τους με τους μεγαλύτερους της παρέας. «Το επίπεδο ανέβηκε τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ δύσκολο για ένα μικρό παιδί που παίζει δύο χρόνια όργανο, να μπει στο «χορό» μαζί με τους μεγάλους. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι χρειάζεται ένα σκαλοπάτι στη μέση και το χτίσαμε», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι τη συναυλία παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, καθώς και πλήθος πιστών.

 

Ετικέτες: