Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εορτή των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου της «Παναγίτσας» των Χρουσσών

«Να γίνουμε και πάλι παιδιά»

Το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, παρουσίασαν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Γενεθλίου Θεοτόκου Χρούσσων στην Χριστουγεννιάτικη εορτή τους, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Δεκεμβρίου.

Προλογίζοντας τη γιορτή, με θέμα την «Αναπαράσταση της Γεννήσεως του Χριστού», ο εφημέριος του Ναού της γνωστής σε όλους Παναγίτσας των Χρουσσών, π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, μίλησε για το μήνυμα των Χριστουγέννων, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «μέσα από τα δρώμενα που τα αγαπημένα μας παιδιά θα παρουσιάσουν απόψε, θα προσπαθήσουν – και σίγουρα θα τα καταφέρουν – να παρουσιάσουν σε όλους μας το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων».

«Πώς μπορούμε να μιλάμε για αγάπη και να ευχόμαστε ειρήνη και ευτυχία, χωρίς Αυτόν, που έχει τη δύναμη να τα προσφέρει; Χωρίς αυτόν που ήρθε ανάμεσά μας και έγινε άνθρωπος, μόνο και μόνο, για να μας προσφέρει αυτά τα αγαθά, που τόσο ποθεί η καρδιά όλων και να μας διδάξει τον τρόπο για να τα αποκτήσουμε», τόνισε.

«Με την παρουσία Του, με τη γέννησή Του και τη ζωή Του, μας έδειξε, πως τη μεγαλύτερη αξία έχουν οι παιδικές ψυχές. Ψυχές, από τις οποίες απουσιάζει το άγχος της καθημερινότητας, η αγωνία για κοινωνική καταξίωση, το κυνήγι του χρήματος, η υποκρισία στην επικοινωνία. Μας παρότρυνε, να γίνουμε και πάλι παιδιά. Δηλαδή, ειλικρινείς, άνθρωποι της αγάπης, ειρηνοποιοί, με πραγματική αξία», ανέφερε ο Εφημέριος, ενώ για το νόημα των Χριστουγέννων υποστήριξε, πως «δεν έχουμε, παρά να βρούμε τη χαμένη αθωότητα, αυτή που βρίσκεται στα καθαρά μάτια των παιδιών μας».

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της εορτής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών, μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.