Ηθοποιός γνωστής τηλεοπτικής σειράς στην εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Στέφανος"

Τηλεοπτικές παρουσίες στην 4η Τσιπουροφιέστα στον Γαλησσά

Ήπιαν, δοκίμασαν, χόρεψαν και τραγούδησαν όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο διασκέδασης "Ζοζεφίνα".

15 παραγωγοί της Σύρου συμμετείχαν σε μία ακόμη Τσιπουροφιέστα του Καλλιτεχνικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά «Άγιος Στέφανος», ενός θεσμού που συμπλήρωσε φέτος την τέταρτη χρονιά του.

Η 30μελής Κριτική Επιτροπή δοκίμασε και βαθμολόγησε το τσίπουρο των ντόπιων παραγωγών σε μια βραδιά που «έντυσε» μουσικά ο Χρήστος Φιοράντης από την Τήνο και πλαισίωσε τμήμα από τον Χορευτικό Όμιλο «η σοφία της παράδοσης».

Το κοινό καλωσόρισε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Βακόνδιος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η διάδοχός του Νικολέτα Βακονδίου.

Την παρουσίαση του διαγωνισμού ανέλαβε ο μοναδικός Φρανσουά Βουτσίνος, ο οποίος ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με το κέφι, τη σπιρτάδα, το πηγαίο χιούμορ του και φυσικά τον αγαπημένο ύμνο του τσίπουρου, χωρίς τον οποίο η βραδιά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει.

Η βραδιά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς τον αγαπημένο ύμνου του τσίπουρου, διά στόματος

«Συ που χύνεσαι στο στόμα και ευφραίνεις την καρδιά

Σε γνωρίζω από την όψη και από τη μυρωδιά

Ευλογημένο πάντα να είσαιΤσιπουράκι μου εσύ

Άγιο φάρμακο βγαλμένο από τη ρώγα τη χρυσή

Στάλα στάλα σε μαζεύουν στη βαρέλα τη βαθιά

Και ένα χέρι καρτερούσες να σου δώσει λευτεριά

Τώρα έφτασε η ώρα να βγεις έξω με ορμή

Και τους φίλους να ευφραίνεις που προσμένουν στη γραμμή

Πιάστε όλοι ένα ποτηρι και σηκώστε το ψηλά

Ένα εύγε απ’ την καρδιά μας στων ποτών το βασιλιά».

Τα μυστικά παραγωγής ενός καλού ποιοτικού τσίπουρου μοιράστηκε με νέους παραγωγούς ο κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Δημήτρης Μαυρόπουλος, γνωστός από τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές με τελευταία δουλειά του, τους «Συμμαθητές» του ANT1.

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία των κριτών συγκέντρωσε το τσίπουρο του κ. Μιχάλη Χαλαβαζή από τα Χρούσσα (49 βαθμοί), ακολούθησε ο κ. Γιάννης Σαρρής με 48 βαθμούς και τη χρυσή τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Πρίντεζης από τη Βάρη με 47 βαθμούς.