Όλα τα σχολεία μια «ψυχή» στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Σύρου

Κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο

Το μήνυμα της προσφοράς και της αγάπης, του πολυτιμότερου δώρου που μπορεί κανείς να χαρίσει στο φίλο, το διπλανό του και σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, θα μεταδώσουν την προσεχή Παρασκευή οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Σύρου.

Για μία ακόμη χρονιά, η καρδιά του όλου του νησιού θα χτυπήσει ρυθμικά στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Η εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στολίζοντας στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το σύνθημα μας», θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην πλατεία Μιαούλη.

Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα συντροφεύσει με τις μουσικές της η παιδική χορωδία τα Ορχήστρας των Κυκλάδων, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά θα στολίσουν τα δικά τους δεντράκια στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου με τα στολίδια που θα φέρει το καθένα, υπό τις Χριστουγεννιάτικες μουσικές της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της μουσικής σχολής “Το τρεχαντηράκι της Ελπίδας”.

«Τα παιδιά για τα παιδιά»

Αυτή τη φορά, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προσφέρουν τα δικά τους δώρα κάτω από το δεντράκι τους, τα οποία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας θα δοθούν στη συνέχεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Τα δώρα αυτά θα μπορούσαν να είναι παιχνίδια, τα οποία δεν χρησιμοποιούν πλέον και τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Επιθυμία του Τμήματος Πολιτισμού είναι να συνοδεύονται από μια κάρτα με μια ευχή και την ηλικία του παιδιού στο οποίο προορίζεται το κάθε δώρο.

Με αυτή την πράξη προσφοράς και αγάπης, οι μαθητές θα στείλουν το μήνυμα των Χριστουγέννων και θα διατηρήσουν άσβεστο το χαμόγελο στα χείλη όλων των παιδιών.

«Με οδηγό το αστέρι των Χριστουγέννων ας φωτίσουμε τις καρδιές μας και ας μεταδώσουμε την αγάπη, τη χαρά και την αισιοδοξία σε όλους τους συνανθρώπους μας» σημειώνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.