Προβολές της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Μπέργκμαν

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεχίζει το αφιέρωμα στον Ingmar Bergman με την κλασσική ταινία του "Η έβδομη σφραγίδα" συνοδευόμενη από την ξεκαρδιστική ταινία "Ο Ειρηνοποιός" του Woody Allen που, μεταξύ άλλων, βρίθει αναφορών στον Bergman.

Λίγες πληροφορίες για τις ταινίες:

18.00

Ο Ειρηνοποιός 1975 (Love and Death)

Διάρκεια: 85 λεπτά'
Σκην.: Woody Allen
Παίζουν: Woody Allen, Diane Keaton, Δέσπω Διαμαντίδου

Ο Μπόρις Γκρούσενκο (Γούντι Άλεν), ένας ντροπαλός, δειλός διανοούμενος, αναγκάζεται να καταταγεί στο στρατό για να σώσει την πατρίδα από τη γαλλική εισβολή. Σύντομα, όμως, μετατρέπεται σε "ήρωα κατά λάθος" κι επίδοξο δολοφόνο του κατακτητή Ναπολέοντα.

Πρόκειται για μία ταινία με χιούμορ ειρωνικό, σαρδόνιο, σαρκαστικό, μαύρο, εκλεπτυσμένο, και συνεχές. Η φιλοσοφική αναζήτηση πάνω στον θάνατο, το θείο και την υπαρξιακή αγωνία αναπτύσσεται χωρίς να υπονομεύει το χιούμορ, το αντίθετο, δε, το εξυψώνει. Οι συζητήσεις ανάμεσα στον Allen και στην Diane Keaton είναι απίστευτα εύστοχες και ταυτόχρονα προβληματίζουν το φροϋδικό σας υποσυνείδητο.

20.00

Η έβδομη σφραγίδα 1957 (Det sjunde inseglet)

Διάρκεια: 96 λεπτά
Σκην.: Ingmar Bergman
Παίζουν: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot

Ένας άνδρας αναζητά απαντήσεις για τη ζωή, το θάνατο και την ύπαρξη του Θεού καθώς παίζει σκάκι με το Χάρο στον καιρό της Μαύρης Πανώλης.