Προβολές στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

"Ένα πρόσωπο στο πλήθος"

Την ταινία του Ελία Καζάν "Ένα πρόσωπο στο πλήθος" θα προβάλλει την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Andy Griffith, Patricia Neal, Anthony Franciosa

Υπόθεση

Ο  Lonesome Rhodes (Griffith) είναι κάτι περισσότερο από μια προσωπικότητα της τηλεόρασης. Είναι ένα δημαγωγός των μίντια που ξέρει την δύναμη χειραγώγησης που έχουν η γλώσσα και οι εικόνες. Μπορεί να θεωρήσετε ότι μια ταινία του 1957 θα είναι απελπιστικά παρωχημένη αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση αυτής της ταινίας. Είναι σχεδόν προφητική στην απεικόνιση των σύγχρονων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όταν ο Marshall McLuhan-ξέρω, ποιός;-έγραψε «Το μέσο είναι το μήνυμα” αυτήν την ταινία θα πρέπει να είχε εν μέρει στο μυαλό του.

Παρατηρείστε στην αρχή της ταινίας τη σκηνή στην τοπική φυλακή. Με μια γρήγορη έκφραση ο Γκρίφιθ, αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο του Lonesome Rhodes που σ’ όλη υπόλοιπη ταινία προσπαθεί να κρύψει. Σπουδαία ηθοποιία από τον Griffith; τι υπέροχο σενάριο από τον Budd Schulberg και τι καταπληκτική σκηνοθεσία του Kazan.