Προβολή ταινίας από το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων

"The Parallax View" του Alan Pacul

Την ταινία "The Parallax View" (Alan Pacul) παρουσιάζει η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, στο πλαίσιο του αφιερώματος "Post Watergate". Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και ώρα 21:15.

Περίληψη

Ένας νέος δημοσιογράφος ερευνά τον όχι τυχαίο θάνατο μαρτύρων στη δολοφονία ενός γερουσιαστή (και πιθανότατα υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές). Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι πίσω από ασύνδετα χαρακτηριστικά ίσως να κρύβεται μια…..εταιρία η οποία αναλαμβάνει βρώμικες δουλειες.

Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της «τριλογίας της  παράνοιας». Το Parallax view αισθητικά μοιράζεται το κλίμα του Klute, όμως μιλάμε για μια άλλη Αμερική πια. Το σκανδαλο Watergate έχει βγει στην επιφάνεια, και το Hollywood έχει γεμίσει από ταινίες που γοητεύονται από τις υποκλοπές, τις δολοφονίες πολιτικών, τις θεωρίες συνομωσίας.

Το σεναρίο είναι εμφανως επηρεασμένο από τις εικασίες σχετικά με την δολοφονία Kennedy, ότι δηλαδή ο Lee Oswald (επίσημος δολοφόνος του Κέννεντυ ) δεν λειτούργησε μόνος του, δεν ήταν ο τρελός πατριώτης, αλλά ότι από πίσω του βρίσκονταν άλλοι. Η ταινία δίνει μια πειστική εξήγηση για το πώς η θεωρία του loneman («τρελός» μοναχικός άνθρωπος που προχωράει στη δολοφονία μόνο από ατομικά –ψυχολογικά κίνητρα) μπορεί να είναι μια καλοστημένη απάτη.