To CineDoc φεύγει, το Cinesthesia έρχεται

Με την “Προσευχή” του Θανάση Νεοφώτιστου, ένα πολιτικό σχόλιο για μια κοινωνία που σιωπά και φοβάται μπροστά σε καθετί βίαιο που την περιβάλλει, κάνει πρεμιέρα στις 7 και 8 Νοεμβρίου το Cinesthesia (πρώην CineDoc Hermoupolis). Μια ιστορία μεεπίκεντρο την ενδοσχολική βία (bullying), που υπεισέρχεται περίφημα στον εφηβικό ψυχισμό, καταθέτοντας με σαφήνεια τις ανησυχίες και τους φόβους των παιδιών.

Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, προκαλούν τρόμο στα πιο αδύναμα παιδιά. Όταν ο Δημήτρης μαθαίνει ότι πρέπει να πει την προσευχή μπροστά σε όλο το σχολείο, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά στο σχολείο και κυρίως μπροστά σε αυτόν;

Η Προσευχή” του Θανάση Νεοφώτιστου

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Σκηνογραφία: Θανάσης Νεοφώτιστος / Δ.Φωτογραφίας: Ηλίας Αδάμης / Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης / Ηχοληψία, Σχεδιασμός, Μίξη: Alejandro Cabrera / Σενάριο: Γρηγόρης Σκαράκης, Κατερίνα Πιπεριά / Ενδυματολογία: Εύα Γαϊτανίδου / Μακιγιάζ-Μαλλιά: Θεώνη Τραχανά / Διεύθυνση Παραγωγής: Ηρώ Αδρακτά / Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Καραβέβας, Στέλιος Καραμπίνας / Παραγωγή: t-shOrt & NF-Films.

Η “Προσευχή” του Θανάση Νεοφώτιστου προβλήθηκε την πρώτη ημέρα των προβολών του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Και από εκείνη τη στιγμή υπήρξε μια από αυτές πάνω στις οποίες θα μπορούσες να στοιχηματίσεις ότι θα φύγουν με κάποιο βραβείο. Οχι μόνο γιατί μια ταινία για το bullying στο σχολείο, την βία απέναντι στο διαφορετικό και την αγριότητα της εφηβείας είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις σε μια εποχή που μοιάζει να αντανακλά τις «σχολικές» μνήμες στο προαύλιο της κανονικής ζωής, αλλά και για το γεγονός πως, σκηνοθετημένη με πειθαρχεία και ώριμο έλεγχο μιας δύσκολης ενορχήστρωσης, η «Προσευχή» δεν θα πίστευες ποτέ πως είναι μια σπουδαστική ταινία. Λίγα λεπτά μετά την τελετή λήξης του φετινού Φεστιβάλ Δράμας, ο Θανάσης Νεοφώτιστος κρατούσε στα χέρια του το Χρυσό Διόνυσο και έμοιαζε αδύνατον να τον αφήσει από τα χέρια του ακόμη και όταν μιλώντας μαζί του μπορούσες πια να είσαι σίγουρος πως βρίσκεσαι απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που ακόμη και χωρίς κανένα βραβείο θα ξανακούσουμε σίγουρα στο μέλλον.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 21:00 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 20:00 στον Κινηματογράφο Παλλάς. 

Ετικέτες: