Εντυπωσιακή "αυλαία" για το animasyros 8.0 - H ψηφιακή "νυχτερίδα" που πέταξε στις καρδιές μας

Οι ονειρικές φωνές της Ελένης Βουδουράκη, της Βασιλικής Καραγιάννη, του Δημήτρη Πακσόγλου και της Μαρίας Κόκκα, το υπέροχο ψηφιακό σκηνικό της Ειρήνης Βιανέλλη και φυσικά η μουσική της πιο διάσημης οπερέτας του ρεπερτορίου «Η Νυχτερίδα» του Στράους, συγκίνησαν και καθήλωσαν το συριανό κοινό στην επίσημη έναρξη του animasyros 8.0.

Το καινοτόμο, πρωτοποριακό, πολυδιάστατο και νεανικό Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων animasyros επέστρεψε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων πιο πλούσιο από ποτέ, επιφυλάσσοντας στους φίλους του μία σειρά από εκπλήξεις τόσο στο πρόγραμμα των προβολών, όσο και στα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Μία από αυτές ήταν και το «άνιμελς», το πρώτο σχέδιο σύμπραξης της λυρικής σκηνής με τα κινούμενα σχέδια στην Ελλάδα. Η συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σηματοδοτήθηκε από ένα μικρών διαστάσεων, αλλά πρωτότυπο πείραμα σύζευξης δύο φαινομενικά μακρινών τεχνών: του animation και του λυρικού θεάτρου.

Η επίσημη έναρξη της βραδιάς πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο εντυπωσιακό Θέατρο Απόλλων. Ο Πρόεδρος του Animasyros και πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ Ελλάς, Βασίλης Καραμητσάνης καλωσόρισε το κοινό, τονίζοντας ότι στη μέση μιας ακόμα τρικυμίας για τη χώρα, στη μέση του Αιγαίου σταθερά και αισιόδοξα το αγαπημένο φεστιβάλ μικρών και μεγάλων συνεχίζει κι εξαπλώνεται. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προβλήθηκε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία & Κοινωνία κ. Gunther H. Oettinger, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. Thomas J. Pierce, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Μάρκος Δαδάος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο μορφωτικός ακόλουθος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, με αφορμή και το φετινό αφιέρωμα για τη σύγχρονη σκηνή  animation του Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχε και μετάφραση στη νοηματική γλώσσα, καθώς το animasyros 8.0 είναι αφιερωμένο στην αναπηρία.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».