Όπερα για παιδιά στο Θέατρο Ευανθία Καϊρη

Cerenterola, η ιστορία της Σταχτοπούτας

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στις 11:00

Την Όπερα για παιδιά του Ermano Wolf – Ferrari “Cerenterola, η ιστορία της Σταχτοπούτας” παρουσιάζουν την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στο Θέατρο Ευανθία Καϊρη (Λαζαρέτα) το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου και η Διευθύντρια και Ιδρυτής του Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον Γερμανό Dirk Schattner.

Πιανίστας: Carlos Vazquez (Mεξικό)

Συντονίστρια Παραγωγής: Eilana Lappalainen (Φιλανδία)

Βοηθός Πιανίστας: Benjamin Clark (Αμερική)

Διευθύντρια Σκηνής: Λένα Χατζηγρηγορίου (Ελλάδα)

Διεθνής βοηθός Σκηνοθέτης: Σμαρώ Παναγιώτα (Ελλάδα).

Στην παράσταση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Nikoleta Rallis (Ελλάδα - Αμερική), Mitchell Roe (Αμερική), Fiorella Velez (Πουέρτο Ρίκο), Νικόλαος Καραγιαούρης (Ελλάδα), Chen Stern (Ισραήλ), Augusto Garcia (Μεξικό), Erin Clark (Αμερική), Hagar Nabatti (Ισραήλ), Λίνα Γερονίκου (Ελλάδα), Jimena Hernades Leon (Μεξικό) και η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου.

Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ. και διάρκεια παράστασης: 1 ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ermanno Wolf-Ferrari γεννήθηκε στη Βενετία το 1876, από Ιταλίδα μητέρα και πατέρα Γερμανό. Αν και σπούδασε πιάνο από πολύ μικρή ηλικία, η μουσική δεν ήταν το κύριο πάθος των νεανικών χρόνων της ζωής του. Ως έφηβος ο Wolf-Ferrari ήθελε να γίνει ζωγράφος σαν τον πατέρα του. Σπούδασε εντατικά στη Ρώμη και τη Βενετία και ταξίδεψε στο εξωτερικό για σπουδές στο Μόναχο. Εκεί ήταν που αποφάσισε να ασχοληθεί με την μουσική, λαμβάνοντας μαθήματα από το Josef Rheinberger. Γράφτηκε στο Ωδείο του Μονάχου και άρχισε να παίρνει μαθήματα αντίστιξης και σύνθεσης. Το πρώτο του έργο γράφτηκε το 1890 και ήταν η Cerenterola, η ιστορία της σταχτοπούτας.

Greek Opera Studio

Το Greek Opera Studio ιδρύθηκε, διευθύνεται και λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της κ. Eilana Lappalainen σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου και την Mid America Productions. Είναι ένα καλοκαιρινό φωνητικό πρόγραμμα κατάλληλο για νέους καλλιτέχνες με επίκεντρο την όπερα, νέους τραγουδιστές που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην όπερα, καθώς και προηγμένους φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες στο φετινό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν και να εργαστούν με ένα υψηλού επιπέδου διεθνές προσωπικό, να εκτελέσουν μια παιδική όπερα, να καλύψουν όλες τις συναυλίες του Φεστιβάλ με ορχήστρα, σε συναυλίες και ρεσιτάλ σε όλο το νησί, καθώς και να εμφανιστούν στη σκηνή του τελικού Γκαλά στις 20, Ιουλίου του 2013 το οποίο λαμβάνει χώρα στο θέατρο Απόλλων (La Piccola Scala).

Οι Έλληνες συμμετέχοντες του Opera Studio θα επιλεγούν για να καλύψουν όλους τους ηγετικούς ρόλους (και τις πιθανούς μικρότερους ρόλους και την χορωδία) στην κύρια σκηνή του Φεστιβάλ όπερας με ορχήστρα, στο έργο του Mozart’s“CosifanTutte”. Οι τραγουδιστές θα συνεργαστούν άμεσα με τον σκηνοθέτη και θα έχουν πλήρη κάλυψη στα δρώμενα της σκηνής του Θεάτρου Απόλλων.