“Cerenterola, η ιστορία της Σταχτοπούτας”

Ο έρωτας μέσα από ένα γοβάκι

Η όπερα του Ermanno Wolf - Ferrari γοήτευσε μικρά και μεγάλα παιδιά της Σύρου

Η πολυαγαπημένη ιστορία της – χτυπημένης από τη μοίρα – Σταχτοπούτας, η οποία γνώρισε τον μεγάλο έρωτα χάρη σ' ένα γοβάκι πήρε σάρκα και οστά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μέσα από την Όπερα για παιδιά του Ermanno Wolf – Ferrari “Cerenterola, η ιστορία της Σταχτοπούτας”.

Το έργο παρουσίασαν στο Θέατρο Ευανθία Καΐρη το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου και η Διευθύντρια και Ιδρυτής του Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen.

Μικρά και μεγάλα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μία διεθνή παραγωγή και να απολαύσουν ένα κλασικό παραμύθι μέσα από τη μουσική ενός μεγάλου δημιουργού.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκε στο Γερμανό Dirk Schattner ο οποίος, επιχειρώντας να απεγκλωβιστεί από την πεπατημένη οδό του έργου, πρόσθεσε εμβόλιμα ώριμες πινελιές, αφιερωμένες στο ενήλικο κοινό του, προσεγγίζοντας ρεαλιστικά τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων.

Το ρόλο της Σταχτοπούτας ερμήνευσε η Ελληνοαμερικανίδα Nikoleta Rallis, η οποία συγκίνησε και εντυπωσίασε το κοινό με το μέταλλο της φωνής της, αλλά και την εκθαμβωτική της παρουσία.

Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης οι: Mitchell Roe, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Chen Stern, Augusto Garcia, Erin Clark, Hagar Nabatti, Λίνα Γερονίκου, Jimena Hernades Leon και μέλη της Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου. Το ρόλο της κακιάς μητριάς ερμήνευσε μοναδικά η μέτζο σοπράνο Fiorella Velez από το Πουέρτο Ρίκο, η οποία ήταν μία πραγματική αποκάλυψη.

Τους καλλιτέχνες συνόδευσε στο πιάνο ο Carlos Vazquez.