35ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

Κλασσικές απολαύσεις

Με το πιανιστικό ντουέτο των Βίκτορ και Λουίς ντελ Βάγε από την Ισπανία σε έργα για πιάνο με τέσσερα έργα των Σούμπερτ, Γκουβί, Μπραμς και Ντε Φάλια συνεχίζεται απόψε το 35ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός.

Το Φεστιβάλ διευθύνει καλλιτεχνικά η σολίστ Αθηνά Καποδίστρια και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Αποτελεί μία από τις τις καλύτερες επιλογές και προτάσεις γι τους επισκέπτες του νησιού, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Σαντορίνη να παρακολουθήσουν μια συναυλία κλασσικής μουσικής υψηλότατου επιπέδου, με την συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων και καταξιωμένων μουσικών.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε με την εμφάνιση των δέκα ταλαντούχων μουσικών της ορχήστρας εγχόρδων και της κ. Καποδίστρια υπό την διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. Στη συναυλία παρουσιάστηκαν έργα των Βιβάλντι και Μπάχ, τα οποία απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

Συμμετείχαν οι : Σωκράτης Άνθης τρομπέτα, Αθηνά Καποδίστρια πιάνο, Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί, Μιλτιάδης Παπαστάμου βιολί, Διονύσης Βερβιτσιώτης βιολί, Δημήτρης Αγγελίδης βιολί.

Πρόγραμμα συναυλιών

Μετά το ντουέτο των Βίκτορ και Λουίς ντε Βάλε οι οποίοι θα βρεθούν απόψε στις 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού στα Φηρά της Σαντορίνης, τη “σκυτάλη” θα πάρει η εκδήλωση “Τρίος Άρμπος της Μαδρίτης” με τους Χουάν Κάρλος Καρβάγιο, Μιγκέλ Μποριουέγκο, και Μιγκέλ Γκόμεζ (12/9).

Θα ακολουθήσουν “έργα για βιολοντσέλο και πιάνο” με τους Νικόλαο Καβάκο, βιολοντσέλο και Αι Μοτοχάσι στο πιάνο σε έργα των Ντβόζαρκ, Παγκανίνι, Ραχμάνινωφ κ.α. (15/9) ενώ το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το “Μποέμ” του Τζιάκομο Πουτσίνι από την όπερα της βαλίτσας της Ε.Λ.Σ (22/9). Η σκηνοθεσία ανήκει στο Ισίδωρο Σιδερή, τα σκηνικά στο Γιάννη Κατρανίτσα, η μουσική διδασκαλία είναι του Φρίξου Μόρτζου και η χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη. Στη συναυλία εμφανίζονται οι: Γιάννης Χριστόπουλος, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Κόκκα, Χάρης Ανδριανός, Χρήστος Λάζος, Θεόδωρος Μωραίτης και Παύλος Μαρόπουλος.

Για πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22860 23166 και 22860 230117