Συναυλία παιδικής χορωδίας για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου

"Ροκάρουν" για την υγεία τους

Με το μήνυμα ότι η μουσική μπορεί να ενώσει τις καρδιές των ανθρώπων, να ευαισθητοποιήσει και να συμβάλει αποτελεσματικά στην επίτευξη ενός στόχου προς όφελος της κοινωνίας, η παιδική χορωδία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής “Γ. Αξιώτης”, σε συνεργασία με τους Pole Dancing Pelicans διοργανώνει συναυλία για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Η συναυλία με τίτλο “Τραγούδι λέω δυνατά” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου στις 20:30 και θα περιλαμβάνει τραγούδια από την ελληνική ροκ σκηνή.

Σε δηλώσεις της στην “Κοινή Γνώμη” η μαέστρος της χορωδίας και καθηγήτρια στον Πολιτιστικό Οργανισμό “Γ. Αξιώτης”, Τίνα Ψαλίδα, μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει στόχο να εγείρει το ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας του νησιού. Όπως τόνισε “το νησί αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, τα οποία συμβαίνουν στους μικρούς τόπους και φαίνονται πολύ εντονότερα από ό,τι στους μεγαλύτερους τόπους”.

Πρωτότυπη μουσική πρόταση

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της παράστασης, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα για τα δεδομένα μίας παιδικής χορωδίας. Τα μέλη της, ηλικίας από 5 έως 13 ετών έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με ένα δύσκολο μουσικό είδος, όπως είναι το ελληνικό ροκ. Συμπράττοντας με μια αμιγώς ροκ μπάντα που απαρτίζεται από Μυκονιάτες μουσικούς που ζουν και εργάζονται στο νησί έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, το οποίο θα αφιερώσουν στην υγειονομική μονάδα του νησιού.

“Ως κάτοικοι του νησιού, που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, στραφήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση, εκτιμώντας πως μέσα από τη μουσική, μπορούμε να ενώσουμε τους συμπολίτες μας, προσφέροντάς τους ένα θέαμα και μια πρωτότυπη μουσική πρόταση ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα κίνητρο να βρεθούν εκεί, και να καταφέρουμε όλοι μαζί να λειτουργήσουμε σαν σύνολο”, υπογράμμισε.

“Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους”

Παράλληλα, κατέστησε γνωστό ότι η χορωδία, η οποία διανύει τη δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο της, αποτελείται από 35 παιδιά και πλαισιώνεται από τρεις μουσικούς. Στόχος της είναι να συγκεντρώνει παιδιά τα οποία ανεξάρτητα από το αν διδάσκονται κάποιο μουσικό όργανο, έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με κάτι παραπάνω, πέρα από αυτά που συνήθως προσφέρονται σε έναν μικρό τόπο. “Το θέμα μας είναι να “αγκαλιάζουμε” παιδιά και να τους δίνουμε ένα παράθυρο, μία δυνατότητα σε κάτι καινούριο, διαφορετικό. Και η μουσική μπορεί να το πετύχει αυτό. Μπορούμε να συγκεντρώνουμε τα παιδιά εκεί και να τους δίνουμε μια εναλλακτική λύση στην έκφραση και στην ψυχαγωγία τους”, κατέληξε η κ. Ψαλίδα.

Κ. Σαμψούνη: “Όλες οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες”

“Αξιόλογη” χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της χορωδίας η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Κωνσταντίνα Σαμψούνη. “Όλες οι πρωτοβουλίες λειτουργούν επικουρικά και είναι απαραίτητες, διότι διανύουμε μία περίοδο αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών”, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτως πως “η κοινωνία πρέπει να ενεργοποιηθεί και ειδικά για τομείς όπως η υγεία, η παιδεία που είναι πρώτιστα”. Ωστόσο, αναφερόμενη στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, όπως η η υποστελέχωσή του σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμο και ιατροφαρμακευτικό υλικό, διευκρίνισε ότι “παρότι η κατάστασή του είναι καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι, το σύνολο των αναγκών του νησιού, οι οποίες είναι τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά μεγάλες, δεν καλύπτεται”. Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι έχουν γίνει προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία οξύνονται ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, λόγω της αύξησης του πληθυσμού στο νησί, ενώ πρόθεση των αρμοδίων είναι να συνεχίσουν τις πιέσεις.

Ετικέτες: