Βραδιά Συμφωνικής Μουσικής στην πλατεία Μιαούλη

Ένας ουρανός με αστέρια

Μια υπέροχη βραδιά Συμφωνικής Μουσικής κάτω από τα άστρα, αφιερωμένη στον συνθέτη του βερισμού Τζιάκομο Πουτσίνι απήλαυσε χθες το κοινό της Σύρου, μπροστά από το φαντασμαγορικά φωταγωγημένο Δημαρχείο της Σύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ Αιγαίου.

140 διεθνείς καλλιτέχνες ερμήνευσαν μεγάλες μουσικές στιγμές από τις όπερες Μαντάμ Μπατερφλάϊ, Τόσκα, Μποέμ και Τουραντότ, μέσα από τις οποίες ο συνθέτης δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η γυναίκα στο Δράμα.

Η Βουλγαρική ορχήστρα του Pazardzhik συνόδεψε τους τραγουδιστές και τις χορωδίες υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris και του φιλοξενούμενου αρχιμουσικού Grigor Palikarov. Τραγούδησαν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες εκεί των οποίων η Eilana Lappalainen, Keith ikaia-Purdy, Τάσος Στέλλας, ο Βασίλης Κωστόπουλος και ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης. Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία της Vera Chekanova στον ρόλο της Μουζέτας στην Μποέμ. Οι χορωδίες από την Ελλάδα την Γαλλία και την Αμερική πλαισίωσαν την βραδιά υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Dirk Schattner.

Παρουσίασε ο Γιώργος Ρούσσος.