Συναυλία του Κώστα Πλούσιου και των συνεργατών του στη Σύρο

Όταν οι φίλοι τραγουδούν

Με δύο εξαιρετικούς δίσκους στις αποσκευές του και με ζωντανές εμφανίσεις που συζητήθηκαν τόσο για την προσέλευση όσο και για την μουσικότητά τους, ο Κώστας Πλούσιος, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του παρουσίασε επί σκηνής του θεάτρου Απόλλων ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που δεν ακούγονται ζωντανά όσο θα άξιζε.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια του Κώστα Πλούσιου και άλλων αγαπημένων νέων συνθετών, όπως ο Δημήτρης Σίντος, ο Νίκος Σαμαράς, η Αναστασία Χατζηαποστολίδου, ο Δημήτρης Καρράς και ο Δημήτρης Στάθης, τα οποία στάθηκαν αφορμή για να ενωθούν 12 νέοι μουσικοί, ερμηνευτές και συνθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κεντρικό ρόλο ερμηνείας είχαν η Ασπασία Στρατηγού και ο Θοδωρής Μέρμηγκας. Μαζί τους βρέθηκαν στη σκηνή η Ρία Ελληνίδου και η Αναστασία Χατζηαποστολίδου. Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Β. Καραπέτρος (μπάσο), Α. Βαμβακούσης (μπουζούκι), Μ. Μπακάλης (κρουστά), Γ. Παππάς, (ούτι/λαούτο), Δ. Καζάνης (βιολί), Τ. Πούλιος (κανονάκι/φωνή), Δ. Θεοδώσης (κλαρίνο/φωνή), Κ. Καραχάλιου (τσέλο), Κ. Πλούσιος και Θ.Μέρμηγκας (κιθάρα). Συνέπραξαν οι συνθέτες: Δ. Σίντος (λαούτο) και Ν.Σαμαράς, (τρομπέτα/μπουζούκι).

Οι “παγίδες” των ανεξάρτητων παραγωγών

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο συριανής καταγωγής κ. Πλούσιος εξήγησε πως στόχος του σχήματος είναι να παρουσιάσει καινούρια τραγούδια, που δεν χαίρουν ιδιαίτερης υποστήριξης. “Ίσως δεν είναι ευαίσθητα τα αυτιά των ραδιοφωνικών παραγωγών ώστε να μας εντοπίσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του συνεχίζουν τις προσπάθειες, κάνοντας κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις, δεδομένου ότι συμμετέχουν μουσικοί από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. “Επειδή είμαστε μεγάλο σχήμα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολύ συχνά συναυλίες. Η εμφάνισή μας στη Σύρο έγινε μετά από πολλή προσπάθεια προσωπική και λόγω της Συριανής καταγωγής μου”, τόνισε.

Όπως σημείωσε, “οι ανεξάρτητες παραγωγές, αν και σου προσφέρουν την ελευθερία να εκφραστείς με όποιον τρόπο θέλεις και να κάνεις αυτό που επιθυμείς, παρουσιάζουν επίσης αρκετές δυσκολίες στη διανομή των δίσκων, αλλά και στην αναγνωρισιμότητα. Όσο περνούν τα χρόνια, πρέπει όλα αυτά να τα κυνηγάμε μόνοι μας κι αν κάτι αξίζει, θα επιβιώσει. Απλά χρειάζεται υπομονή, επιμονή και να μην απογοητευόμαστε”.

Ετικέτες: