Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σύρου

Η μουσική μεταμορφώνεται

Το μεγάλο όνειρο του Φωτή για χιόνι κάτασπρο και λαχταριστό, το οποίο θα ισχυροποιούσε την αγάπη του για τον χειμώνα, έγινε τελικά πραγματικότητα επί σκηνής του Θεάτρου Απόλλων, συνοδεία χριστουγεννιάτικων μελωδιών από όλο τον κόσμο.

Με τη νέα παραγωγή του, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σύρου κατάφερε να φωτίσει τη σημασία των Χριστουγέννων πέρα από τους ήχους των ευχών, που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα σε μία νύχτα, αλλά και της μουσικής που στο πνεύμα των ημερών διαρκώς μεταμορφώνεται για να συνοδεύσει την αναμονή της αγάπης.

Μετά την επιτυχημένη επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Θεάτρου Απόλλων, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου ένωσαν ξανά δυνάμεις, ταλέντο και φαντασία, “ταξιδεύοντας” το φιλόμουσο κοινό σε μοναδικούς προορισμούς, όπου η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Εκκλησιαστικοί ύμνοι, παραδοσιακά κάλαντα και αγαπημένα γιορτινά τραγούδια όπως, “White Christmas”, “Jingle Bells” και “Joy the world” “μετέφεραν” τους θεατές σε ένα ζεστό δωμάτιο με τα λαμπάκια του στολισμένου έλατου και τις φλόγες του τζακιού να φωτίζουν στα πρόσωπά τους την επιθυμία του ανθρώπου για αγάπη και συντροφικότητα.

“Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς 100 άτομα να δίνουν επί σκηνής τον καλύτερο εαυτό τους” δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Σύρου, Γιάννης Αργυρίου, σημειώνοντας ότι μελλοντικά θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπλήξεις, πάντα σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση και οι ενορχηστρώσεις έφεραν την υπογραφή της αρχιμουσικού Alice Labarche, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Ανδριωμένος. Τα κείμενα, βασισμένα στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη “Η χρυσή τρομπέτα και το πράσινο σκουφί” επιμελήθηκαν ο Θωμάς Βενέτης και ο Κώστας Χατζηδάκης.

Ετικέτες: