Φιλαρμονική Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Η μουσική ταξίδεψε στο Κίνι

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Κίνι πραγματοποίησε χθες το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ανοίγοντας για πρώτη φορά τα φτερά της εκτός Ερμούπολης, σε μια προσπάθεια γνωριμίας της με το σύνολο των κατοίκων του νησιού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι του δήμου, φίλοι της ορχήστρας και πλήθος πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν στην εκκλησία για να απολαύσουν τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς της Σύρου, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού, Alice Labarche.

Μετά το πέρας της συναυλίας, το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής παρουσίασε στον προαύλιο χώρο δείγμα της δουλειάς του, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να τους επικροτούν και να τους εμψυχώνουν.

Σημειώνεται ότι η Φιλαρμονική, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θάνο Φώσκολο, θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο αντίστοιχη εκδήλωση σε διαφορετική περιοχή της Σύρου.

“Στόχος μας είναι να φέρουμε τη φιλαρμονική στα χωριά της Σύρου και να δώσουμε την εικόνα ότι ο δήμος είναι κοντά σε όλους τους πολίτες, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί” δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Μαραγκός.

Από την πλευρά της, η κ. Labarche εξήγησε ότι επιθυμία της ορχήστρας είναι η ανάπτυξη μιας άμεσης σχέσης με τους ανθρώπους των χωριών. “Μας ενδιαφέρει από τη μία να μάθει ο κόσμος τι κάνουμε και από την άλλη, να μάθουμε εμείς πώς ζει εδώ ο κόσμος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: