Η Σύρος πλημμύρισε τραγούδια τσ' αγάπης με την "αυθεντική φωνή της Κρήτης"

Με την αυθεντική κρητική φωνή του, γεμάτη φλόγα και λεβεντιά ο Γιάννης Χαρούλης μάγεψε το συριανό κοινό του, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια που ζέσταναν ακόμα και την πιο κρύα καρδιά στον κατάμεστο Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου»

Ο νεαρός τραγουδοποιός, μετά τις sold out παραστάσεις του το χειμώνα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό -στην πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία- και μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Χίλια καλώς εσμίξαμε», βρέθηκε και πάλι στη Σύρο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια.

Με το λαούτο του και όλα όσα προκαλεί η ιδιαίτερη φωνή του, ταξίδεψε τους φίλους του σε ένα οδοιπορικό στο χθες, που ξυπνάει τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα, που χτίζει το μουσικό μας μέλλον.

Ανήσυχος και πρωτοπόρος από την μία, παραδοσιακός από την άλλη, ρόκαρε με το λαούτο του σε μουσικά μονοπάτια, όπου ο ηλεκτρισμός συνάντησε αρχέγονους ήχους της Κρήτης και ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν άργησαν να στήσουν χορό ακριβώς μπροστά από τη σκηνή.

Η παράδοση, η λαϊκή ιστορία, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, οι στιχουργοί μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχοι που τραγουδήσαμε, έγιναν ένα τόσο με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη, όσο και με τις φωνές της Σύρου, οι οποίες αγκάλιασαν και πάλι αυτή τη μουσική εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αλλά και ο θείος του ερμηνευτή π. Κωνσταντίνος Χαρούλης, εφημέριος του Ι. Ν. Ταξιαρχών.