"Στων Αγγέλων τα μπουζούκια" με Μαχαιρίτσα, Κότσιρα, Παπίου και... Μάνο Ελευθερίου

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Συριανό ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, με την υπογραφή του φίλου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, παρακολούθησαν χθες το βράδυ στον ομώνυμο Πολιτιστικό Χώρο στη Σύρο, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι έγιναν μια αγκαλιά σε μια συναυλία η οποία τα είχε όλα.

Με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο», αλλά και την πολυετή σχέση τους από την οποία δημιουργήθηκαν δεκάδες τραγούδια, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό.

Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει υπέροχα τραγούδια γραμμένα από τον Μάνο Ελευθερίου, σημαντικές στιγμές μιας πολυετούς πορείας. Εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ερμήνευσαν στίχους που αγαπήθηκαν και έχουν αφήσει το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι ο Γιάννης Κότσιρας, και η Δήμητρα Παπίου, η οποία συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε.

Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Ελευθερίου διάβασε με το δικό του τρόπο τους στίχους δύο νέων τραγουδιών, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ένα εξ’ αυτών το αφιέρωμα στον πρώην Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα, με τον οποίο τον συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας.

Σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, που έχει ταυτίσει το όνομά του με μια σειρά κλασικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, ακούστηκαν τραγούδια όπως: «Παραπονεμένα λόγια», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ποιος τη ζωή μου», «Οι Ελεύθεροι κι Ωραίοι», «Μαλαματένια λόγια», «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Η Μαρκίζα» κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι αγαπημένοι ερμηνευτές τραγούδησαν και μεγάλες προσωπικές τους επιτυχίες, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα… εφ’ όλης της ύλης.