Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έβαλε φωτιά στα φρένα και ξεσήκωσε τη Σύρο

Αφουγκραζόμενη τις πρώτες μουδιασμένες αντιδράσεις του κοινού και την «παγωμένη» αρχικά ατμόσφαιρα στην πλατεία του Πολιτιστικού Χώρου «Μάνος Ελευθερίου» στην Ερμούπολη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατάφερε όχι μόνο να ζεστάνει το κλίμα, αλλά και να βάλει φωτιά σε κάθε «φρένο» που προσπαθεί να μπει εμπόδιο στη διασκέδασή μας.

Παρά την εμμονή των υπευθύνων να διατηρούν, μέσα από συγκεκριμένο τρόπο διαρρύθμισης του συναυλιακού χώρου, μία απόσταση μεταξύ των καλλιτεχνών και των θεατών – με μοναδική εξαίρεση τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη- η αγαπημένη ερμηνεύτρια αγνόησε τους κανόνες, προτρέποντας το κοινό να βρεθεί κοντά της και να αφεθεί στα μουσικά μονοπάτια της, όπως συνέβη και με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η άμεση επαφή και επικοινωνία του καλλιτέχνη με ένα ζωντανό και όχι στημένο κοινό είναι, το κλειδί για μία επιτυχημένη διοργάνωση, με κερδισμένους όχι μόνο τους θεατές, αλλά και τους ίδιους τους τραγουδιστές, οι οποίοι εισπράττουν απέραντη αγάπη, με αποτέλεσμα να λυθούν και να αποδώσουν περισσότερο.

Με το πραγματικά σπουδαίο ρεπερτόριό της, αλλά και τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «9+1 Ιστορίες», η Ελευθερία Αρβανιτάκη χάρισε στο συριανό κοινό της μοναδικές ερμηνείες σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, είτε φωναχτά είτε ήσυχα στις πιο δικές μας στιγμές.

Μεταξύ των θεατών, ήταν επίσης οι ηθοποιοί Σμαράγδα Καρύδη και Θοδωρής Αθερίδης, οι οποίοι αυτό το καλοκαίρι παραθερίζουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».