Απόστολος Ρίζος: Ο Έλληνας "James Blunt" έκανε το κοινό της Σύρου να παραμιλάει

  • Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2015 - 20:14
  • /   Eνημέρωση: 23 Αυγ. 2015 - 16:09
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Μία μοναδική ακουστική εμπειρία έζησε το βράδυ της Παρασκευής το κοινό του Θεάτρου Απόλλων, η σκηνή του οποίου γέμισε με το ταλέντο, το ήθος αλλά και τον ανεξάρτητο μουσικό αέρα του τραγουδοποιού Απόστολου Ρίζου.

Ρυθμός, συναίσθημα και ερμηνεία συναντήθηκαν σε ένα μουσικό project μυσταγωγίας με τον Έλληνα “James Blunt” να θεραπεύει μελωδικά τα σημάδια που αφήνουν πάνω μας οι «πληγές» ενός κόσμου που συνεχώς χάνει τη λάμψη του, αλλά και να ονειρεύεται μέσα από τους στίχους του έναν κόσμο καλύτερο και φωτεινότερο.

Οι χαρισματικές ερμηνείες του και η αγαπημένου του κιθάρα συνέπραξαν με το κοντραμπάσο του πληθωρικού δεξιοτέχνη Θοδωρή Κοέλη, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο.

Τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Απόστολου Ρίζου, αλλά και αγαπημένα ακούσματα των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και άλλων κορυφαίων δημιουργών, αποκαλύφθηκαν από την αρχή στο κοινό σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα με την αμεσότητα και το συναίσθημα να παίζουν πάντα τον πρώτο ρόλο.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές, η συνάντηση του Απόστολου Ρίζου με τον Χρήστο Πανοηλία, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσουν από κοινού το δημοφιλές «Παιδικό τραγούδι».

Στη συναυλία παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η οποία ενθουσιασμένη από το όμορφο θέαμα που χάρισε ο Απόστολος Ρίζος στο κοινό της Σύρου εξέφρασε στο νεαρό καλλιτέχνη την πρόθεσή της για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τη συναυλία διοργάνωσε η εταιρεία Action Εστί με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.