Ο Απόστολος Ρίζος στο Θέατρο Απόλλων

Μία «αγγελική» φωνή γαλήνεψε τη Σύρο

Μία κιθάρα, ένα κοντραμπάσο, μπόλικο συναίσθημα και μία καθάρια φωνή που υπνωτίζει μυαλό και καρδιά ήταν τα συστατικά μίας ξεχωριστής συναυλίας – αποκάλυψη στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου, που δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Αθόρυβα, διακριτικά και χωρίς «φιοριτούρες», η σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων» γέμισε για περισσότερο από 2,5 ώρες με το ταλέντο, το ήθος, αλλά και τον ανεξάρτητο μουσικό αέρα του τραγουδοποιού Απόστολου Ρίζου.

Ρυθμός, συναίσθημα και ερμηνεία συναντήθηκαν σε ένα μουσικό project μυσταγωγίας με τον Έλληνα “JamesBlunt” να θεραπεύει μελωδικά τα σημάδια που αφήνουν πάνω μας οι «πληγές» ενός κόσμου που συνεχώς χάνει τη λάμψη του, αλλά και να ονειρεύεται μέσα από τους στίχους του έναν κόσμο καλύτερο και φωτεινότερο.

Μία μοναδική μουσική εμπειρία

Οι χαρισματικές ερμηνείες του και η αγαπημένου του κιθάρα συνέπραξαν με το κοντραμπάσο του πληθωρικού δεξιοτέχνη Θοδωρή Κοέλη, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο.

Τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Απόστολου Ρίζου, όπως το “Μη φύγεις” και το “Ποτέ δεν είναι αργά” μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια του και το ολοκαίνουργιο «Σ’ αυτή τη χώρα» συνάντησαν το “Τι να θυμηθώ”, το “Να ‘μαστε μαζί” και τη “Φυσαλίδα” του Νίκου Ζούδιαρη, τις «Μέλισσες» της Φωτεινής Βελεσιώτου και το «Μένω Εκτός» σε μία μοναδική ακουστική εκτέλεση.

Επιπλέον αγαπημένα ακούσματα των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και άλλων κορυφαίων δημιουργών, αποκαλύφθηκαν από την αρχή, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με την αμεσότητα και το συναίσθημα να παίζουν πάντα, τον πρώτο ρόλο.

Το «παιδικό τραγούδι» επέστρεψε στο «σπίτι» του

Από τη συναυλία δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει εκτός και το δημοφιλές «Παιδικό τραγούδι» με τη σύμπραξη του Χρήστου Πανοηλία, το οποίο επέστρεψε στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, όπου και οπτικοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Η βραδιά έκλεισε το ίδιο αγγελικά, με τον Απόστολο Ρίζο να κατεβαίνει από τη σκηνή και να καληνυχτίζει το κοινό με τον πιο όμορφο και ονειρικό τρόπο.

«Καληνύχτα, για φαντάσου να ακούς τα βήματά σου και να νοιώθεις ότι τρέχω πάνω τους κι εγώ».

Στη συναυλία παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η οποία ενθουσιασμένη από το όμορφο θέαμα που χάρισε ο Απόστολος Ρίζος στο κοινό της Σύρου εξέφρασε στο νεαρό καλλιτέχνη την πρόθεσή της για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τη συναυλία διοργάνωσε η εταιρεία Action Εστί με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.