«Άρχισαν οι χοροί» στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ορχήστρα των Κυκλάδων

«Να στηρίζετε και να αγαπάτε την Ορχήστρα σας»

Με τους αντιπροσωπευτικότερους εκπροσώπους του υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου της Σύρου, αλλά και έναν καρδιακό φίλο τους, με τον οποίο έχουν χαρίσει μαζί στο κοινό δυνατές συγκινήσεις, άρχισαν φέτος οι «χοροί» στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ορχήστρα των Κυκλάδων άνοιξαν το βράδυ της Δευτέρας τον κύκλο των φετινών συναυλιών στο πρώην Λατομείο Καραβέλα, μαγεύοντας, αλλά και παροτρύνοντας τους θεατές μέσα από τα τραγούδια τους να συνεχίσουν να «ονειρεύονται σαν τον Καραγκιόζη».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2016», η πρωτεύουσα των Κυκλάδων υποδέχτηκε για μία ακόμη φορά τον αγαπημένο τραγουδοποιό, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε ενώσει ξανά τις δυνάμεις του με τους Συριανούς μουσικούς και τραγουδιστές για δύο μοναδικές - και sold out-  συναυλίες στο Θέατρο Απόλλων.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι στο πλαίσιο της ιδιαίτερης και γοητευτικής συνεργασίας τους, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η πολυμελής Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού έχουν τρυπώσει παρέα και στο μυστικό κήπου του συνθέτη στο Ηρώδειο στην Αθήνα και μάλιστα δις.

Αυτή τη φορά, στην έδρα της Ορχήστρας, παρουσίασαν μία πλούσια επιλογή από το μαγευτικό ταξίδι του Διονύση Σαββόπουλου, που ξεκίνησε πριν από έξι δεκαετίες και συνεχίζεται με την ίδια ζέση και το ίδιο πάθος.

«Κληρονόμοι των ευγενέστερων παραδόσεων του νησιού»

Ακούραστος και ακμαίος καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ο κ. Σαββόπουλος εξιστόρησε τις σημαντικότερες μουσικές «ιστορίες» του που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, ενώ δεν έκρυψε ούτε λεπτό τη χαρά του για την καλοκαιρινή καλλιτεχνική απόδρασή του στη Σύρο.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ στην αρχοντική Ερμούπολη που είναι ένα κατόρθωμα της πάλαι ποτέ αστικής Ελλάδος, Ωστόσο συνεχίζει και σήμερα να δίνει καρπούς, με λαμπρό παράδειγμα την Ορχήστρα των Κυκλάδων, που είναι κληρονόμος των ευγενέστερων και των καλύτερων παραδόσεων του νησιού. Χαίρομαι που παίξαμε μαζί. Καλό καλοκαίρι σε όλους. Να ‘μαστε καλά, να ανταμώνουμε» δήλωσε ο κ. Σαββόπουλος στην κάμερα του «Σύρος – Πολιτισμός», ενώ συμβούλευσε τους Συριανούς «να αγαπούν και στηρίζουν την Ορχήστρα των Κυκλάδων, γιατί είναι ένα δικό τους ενεργό κομμάτι που έχει να προσφέρει πολλά».

Στη συναυλία συμμετείχε επίσης η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Σημειώνεται ότι την Ορχήστρα υποστηρίζει ηθικά και υλικά η κ. Δέσποινα Παρασκευαΐδου.

 «Η Ορχήστρα των Κυκλάδων είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο στον κ. Σαββόπουλο, όσο και στον κ. Κυπουργό, ενώ όπως δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη», ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την Ορχήστρα των Κυκλάδων, ως ελάχιστη ανταμοιβή για το σπουδαίο έργο που προσφέρει στο νησί μας και όχι μόνο.

«Χαίρομαι που οι συναυλίες άνοιξαν με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, την οποία θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο οικονομικά την επόμενη χρονιά,  καθώς οι άνθρωποι αυτοί αναδεικνύουν σημαντικά την καλλιτεχνική ταυτότητα του νησιού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι συναυλίες στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου συνεχίζονται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις 8 Αυγούστου, τη Νατάσα Θεοδωρίδου στις 17 Αυγούστου και τη Μελίνα Ασλανίδου στις 23 Αυγούστου.