8th Jazz on Tinos

  • Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2016 - 15:23

Η Τήνος και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού σας προσκαλεί στο 8ο Jazz on Tinos, που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Αυγούστου στο μέγαρο του Ιδρύματος στο λιμάνι της Τήνου.

Το «JAZZ ON TINOS 2016: MEDITERRANEAN WAVES» ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου, στις 21:30 με την Αγγελική Τουμπανάκη και τον Νικόλα Αναδολή σ’ ένα ιδιαίτερο ντουέτο φωνής και πιάνου. Το ίδιο βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν οι Los Tre, ένα τρίο προσανατολισμένο στην funk-jazz, τη μουσική της Β. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής αλλά και με πλήθος άλλων επιρροών που δημιουργήθηκε από τους Άγγελο Αγγελίδη στην κιθάρα το Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσο και το Λέανδρο Φράτνικ στα τύμπανα.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου έρχεται με το Τρίο της η βραβευμένη με το SWR JAZZPREIS 2016 τζαζ πιανίστα Julia Hülsmann.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Αυγούστου, με το Blue Note Organ Trio, ένα καινούργιο project του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου σε συνεργασία με τον κορυφαίο jazz οργανίστα της Ιταλίας Leonardo Corradi και έναν από τους γνωστότερους Έλληνες jazz drummers, τον Σεραφείμ Μπέλλο. Το project είναι ένα αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records.

Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες παρουσιάζει ένα νέο σχήμα με τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και τον Παναγιώτη Κωστόπουλο στα ντραμς, που θα κλείσει με πολλές μουσικές εκπλήξεις το Φεστιβάλ.

Έναρξη: κάθε βράδυ στις 21:30

Χώρος: Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού

Είσοδος Ελεύθερη

Συνδιοργάνωση:: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ετικέτες: