Ενημέρωση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Συναυλία Γιώργου Νταλάρα

  • Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2016 - 17:06

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Rembetiko Unpluggedείναι ο τίτλος του μεγάλου αυτού μουσικού ταξιδιού και το περιεχόμενο του αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Ένα είδος που ο Γιώργος Νταλάρας έχει προσεγγίσει όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και γνώση. Οι κριτικοί στην Ευρώπη στο παρελθόν έχουν συνδέσει αυτές τις συναυλίες του ρεμπέτικου με το φλαμένκο και το φάντο. Ο ίδιος, γνώστης της παράδοσης αυτού του τραγουδιού, έδωσε στο ρεμπέτικο μια καινούργια ώθηση, κάνοντας γνωστά τα διαχρονικά στοιχεία του ρεμπέτικου στο κοινό της Ευρώπης. Τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών, όπως του Βαγγέλη Παπάζογλου και άλλων συνθετών, όπως του Απόστολου Καλδάρα, του Απόστολου Χατζηχρήστου, τραγούδια κοσμήματα της μουσικής μας.

Ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, ούτι) με μια εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες: την Ασπασία Στρατηγού, συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός, ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια με έναν πολύ γοητευτικό δικό της τρόπο. Μαζί τους τραγουδιστής μουσικός και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται οχτώ εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.

Είναι οι: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Λουκία Βαλάση (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτι (ακορντεόν)

Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.

 

Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Παντελής Γιατζιτζόγλου

Σχεδιασμός φωτισμού-Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος.