Συριανή αποστολή στη Μόσχα

Εντυπωσίασαν ξανά οι Ομάδες Γκάτσος και Καβάφης

  • Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2018 - 06:16

Στα εμβληματικά Θέατρα VDOHNOVENIYE στη Μόσχα το Σάββατο στις 22-9-2018 και  ESTRADA SPD στην Αγία Πετρούπολη την Τρίτη 25-9-2018  παρουσίασαν τα αφιερώματα μελοποιημένης ποίησης  Γκάτσου και Καβάφη οι μουσικοποιητικές Ομάδες Νίκος Γκάτσος και Κ.Π. Καβάφης του Π.Σ. Άνω Σύρου καλεσμένες από τον ΕΟΤ Ρωσίας, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας και το Γενικό Προξενείο της Αγίας Πετρούπολης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Και στις δυο συναυλίες οι Συριανοί καλλιτέχνες ενθουσίασαν και συγκίνησαν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους Έλληνες Ομογενείς και τους Ρώσους φίλους της Ελλάδας,  ενώ εκφράστηκε από όλους η επιθυμία οι Συριανοί καλλιτέχνες να ξαναπαίξουν το 2019. Στη συναυλία της Μόσχας (με αυτή έκλεισε η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)  χαιρέτισαν  την παράσταση και ευχαρίστησαν  τους συντελεστές με θερμά λόγια η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ελένη Βακάλη και η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κ. Θεοδώρα Γιαννίτση. 

 

Θαυμαστές... της Σύρου 

 

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. Άνω Σύρου και επικεφαλής των Ομάδων Μπάμπης Κουλούρας αντιχαιρέτισε και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την απαράμιλλη φιλοξενία. Παρευρέθηκαν ακόμη ο Υφυπουργός Κυβέρνησης/Δήμου  της Μόσχας κ. Αλεξάντρ Μποντρόβ, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου,  ο μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας μας κ. Δημήτρης Γιαλαμάς, καθηγητές Πανεπιστημίων, φοιτητές καθώς και αντιπροσωπεία Συριανών προσκυνητών με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Σύρου και εφημέριο του Ι.Ν. της Παναγίτσας Χρούσσων π. Φλαβιανό Αλμπέσκου.  Στη συναυλία της Αγίας Πετρούπολης χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους συντελεστές ο τ. Υπουργός και διαπρύσιος θαυμαστής της Σύρου και του Νίκου Γκάτσου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Πάνος Μπεγλίτης. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Δημήτρης Άσσος, ο Γενικός Πρόξενος του Βελγίου, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, εξέχοντα μέλη της Ομογενειακής και Πανεπιστημιακής κοινότητας, Έλληνες Ομογενείς και Ρώσοι φίλοι της Ελλάδας καθώς και πάλι ο π.Φλαβιανός Αλμπέσκου. Πριν από τις συναυλίες προβλήθηκε διαφημιστικό σποτ της Σύρου.

 

Σημαντική στήριξη

Να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο αγκάλιασαν τις Ομάδες της Σύρου ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου και η Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού κ. Θεοδώρα Γιαννίτση. Τις  Ομάδες της Σύρου αποτελούσαν οι:  Μπάμπης Κουλούρας,  Νικολέττα Ρούσσου, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Ελπίδα Γαδ, Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Έφη Ζαϊτίδου, Αντώνης Μαραγκός, Ζαννής Μαραγκός, Βαγγέλης Αραγιάννης, Μάκης Πρίντεζης. Χορηγοί των συναυλιών ήταν η ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, η Blue Star Ferries, o EOT Ρωσίας, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, το Γενικό Προξενείο της Αγίας Πετρούπολης, η βιοτεχνία λουκουμιών ΚΟΡΡΕΣ και τα Παραδοσιακά Προϊόντα  ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ.  Στις 27 Οκτωβρίου 21.00  ο Μπάμπης Κουλούρας παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας με τους φίλους του των δύο Ομάδων και με τους άλλους συντελεστές το CD  με 16 μελοποιήσεις του και 14  ‘’απέξω’’ απαγγελίες με τίτλο ‘’Κ.Π. Καβάφης – απέξω και τραγουδιστά’’. Επόμενες παραστάσεις προγραμματίζονται για  Λονδίνο, Κύπρο, Ιθάκη, Πορτογαλία  κ.α.