Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Μουσικός εσπερινός στη Δήλο

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια στη Μύκονο, από μία ομάδα εμπνευσμένων ανθρώπων δημιουργήθηκε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΔΗΛΟΥ – ΡΗΝΕΙΑΣ, που σκοπούς έχει:

α) Την ηθική και υλική συμπαράσταση των προσπαθειών που αποβλέπουν στην προστασία, τη συντήρηση και αναστύλωση, την μελέτη και προβολή των μνημείων της Δήλου και της Ρήνειας που  αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και προστατεύονται από την UNESCO.

β) Την ηθική και υλική ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των Αρχαιολογικών Μουσείων Δήλου (στη Δήλο) και Ρήνειας (στη Μυκόνο), στα οποία φυλάσσονται και εκτίθενται τα ευρήματα από τη Δήλο και τη Ρήνεια.

γ) Τη συστηματική και συνεχή προσπάθεια για την καλλιέργεια του αρχαιόφιλου πνεύματος σε όσο το δυνατόν πλατύτερη έκταση.

 Για την ενίσχυση αυτών των στόχων η ΕΝΩΣΗ κάθε πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνει στο ιερό νησί της Δήλου μια μουσική βραδιά με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, πάντα με την συμμετοχή και την αρωγή του Δήμου Μυκόνου.

 Σ’ αυτούς τους Μουσικούς Εσπερινούς, μέχρι σήμερα, εκτός από τους τοπικούς καλλιτέχνες και την τοπική Χορωδία του μαέστρου Δημήτρη Φίννις, έχουν συμμετάσχει σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Τατιάνα-Κατερίνα Θωμαίδη, ο Βασίλης Λέκκας, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Νίκος Τουλιάτος, ο Δημήτρης Σγούρος, η Μαρία Δημητριάδη, η Αναστασία Guy, ο Μίμης Πλέσσας με την Κλαούντια Ντελμέρ, η Αλίκη Καγιαλόγλου, ο Νίκος Κυπουργός με την ορχήστρα των Κυκλάδων, ο Νότης Μαυρουδής, η Έλλη Πασπαλά με τον Τάκη Φαρατζή, κ.α.

 Φέτος, για να αποφευχθούν τα μελτέμια του Αυγούστου, η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, όπου στον ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ συμμετέχει η ΜΑΡΙΖΑ ΚΟΧ με τίτλο «Φάτα Μοργκάνα» - «Αντικατοπτρισμοί», μαζί με τους ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΛΒΑΝΟ (ηλεκτρικό πιάνο), ΝΑΣΟ ΓΚΡΟΖΑ (ηλεκτρικό πιάνο), ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗ (κιθάρα), ΘΩΜΑ ΔΡΟΣΟ (παραδοσιακή φλογέρα), ΗΛΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ (τραγούδι – ούτι), και ΤΖΕΝΗ ΝΤΟΥΡΟΥ (τραγούδι – κρουστά).