"Δουλειές με φούντες" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών

Οι "γκαφατζήδες της ζούγκλας"

Η τελευταία παράσταση με ελεύθερη είσοδο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, απόψε στις 21:00

Η πεισματώδης προσπάθεια του ανθρώπινου είδους να αποδείξει ότι παρά τις αντιξοότητες και τις καθημερινές κακοτοπιές μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να πετύχει τους στόχους του με κάθε τίμημα, περιγράφεται στην κωμωδία “Δουλειές με φούντες”, που παρουσίασε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών.

Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της κινηματογραφικής ταινίας “Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης” του Αλέκου Σακελλάριου, στην οποία δύο αγράμματοι επαρχιώτες εγκαταλείπουν το χωριό τους, κυνηγώντας το αθηναϊκό όνειρο. Με την ελπίδα ότι η πρωτεύουσα είναι το κέντρο της επαγγελματικής αποκατάστασης και του σίγουρου κέρδους, που θα τους βοηθήσει να βάλουν σε τάξη τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, ο Θανάσης και ο Γιάννης Μπιρμπίλης αναζητούν σε αυτήν μια καλύτερη τύχη.

Ωστόσο, οι ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες τους, αλλά και η έμφυτη τάση τους για μπελάδες τους οδηγούν σε ένα ντόμινο τραγελαφικών επεισοδίων, όπου ο αυθορμητισμός και οι γκάφες τους αναδεικνύουν την αστεία πλευρά της ζωής. Πικραμένοι και απογοητευμένοι από τη “ζούγκλα” της Αθήνας, επιλέγουν το δρόμο της επιστροφής, καταλήγοντας ότι “παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο”.

Τα δύο αδέρφια υποδύθηκαν ο Ευάγγελος Τομαής και ο Γιάννης Καραντώνης οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με το αστείρευτο κέφι και τις ξεκαρδιστικές ατάκες τους. Το θίασο πλαισίωσε μία πλειάδα ικανών ηθοποιών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις μίας δύσκολης παράστασης με γρήγορους ρυθμούς και συνεχείς σκηνικές αλλαγές.

Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκε στον Ευάγγελο Τομαή, ενώ η μουσική επένδυση στην Παναγιώτα Τομαή. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ελένη Μιχαλάκη και κατασκεύασε ο Ευάγγελος Σιαδήμας. Σύμβουλος παράστασης ήταν για μία ακόμη φορά ο σκηνοθέτης Γιώργος Πάχος. Μία από τις εκπλήξεις του έργου ήταν και η εμφάνιση της χορευτικής ομάδας “Tango Argentino” η οποία έφερε στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων άρωμα Λατινικής Αμερικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία παράσταση της ομάδας, θα δοθεί απόψε στις 21:00 αποκλειστικά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας της Σύρου.