Η κρίση με ευρωπαϊκό βλέμμα

60 Ευρωπαίοι πολίτες παρεμβαίνουν στην κρίση μέσα από ένα πρωτότυπο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που παρουσιάζουν ο Δήμος Σίφνου, ο θεατρικός οργανισμός Mezzanines Spectacles (Παρίσι) και το Κέντρο Δράματος Παντείου Πανεπιστημίου - Τμήμα Επικοινωνίας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα “Sifnos Crisis” αποτελεί μία συνάντηση νέων καλλιτεχνών στη Σίφνο από εννέα διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Ισλανδία.

Η θεατρική δουλειά των συμμετεχόντων έχει ως αντικείμενο την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 και επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο, και βεβαίως, στην Ευρώπη. Σκοπός του έργου είναι να καταστεί δυνατή η σύγκριση των απόψεων που προέρχονται από τις διάφορες συμμετέχουσες χώρες και η συγκρότηση τόπου κατανόησης μεταξύ των διαφορετικών ευρωπαϊκών εθνικοτήτων.

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η πορτογαλική θεατρική εταιρία “Visões Útei” παρουσίασε την παράσταση Boom & Bang, ένα έργο που οι δημιουργοί του χαρακτηρίζουν “οικονομική τραγικωμωδία” και που αφορά στη διεθνή κρίση με αναφορές στην περίπτωση της Πορτογαλίας.

Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παράσταση από το σουηδικό θεατρικό σχήμα “Teatermaskinen”, καθώς και το έργο "Ifigenia in Taurade" από το ισπανικό θεατρικό εργαστήρι “Ortzai Laboratorio Teatro y Cine”.

Σήμερα Πέμπτη, θα ακολουθήσουν παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα “Act Up” από το Ηνωμένο Βασίλειο, το ιταλικό θεατρικό σχήμα “The International Theatre”, αλλά και την ισλανδική ομάδα θεάτρου και μουσικής του Πανεπιστημίου Ρέυκιαβικ. Τη σκυτάλη θα πάρουν τα έργα της γαλλικής εταιρείας θεάτρου “ La Transplanisphère”, του γερμανικού σχήματος “Bildung and Integration” και του πορτογαλικού σχήματος “ExQuorum”, που θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παράσταση "Ο ξεπεσμένος Δερβίσης" από το Κέντρο Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και παράσταση της γερμανικής θεατρικής ομάδας.

Ετικέτες: