Η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου στην avant-premiere της "Μεγάλης Χίμαιρας" στη Σύρο

“Το αύριο, το σήμερα είναι η Μεγάλη Χίμαιρα”

Η αποθέωση στο Θέατρο Απόλλων

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η πρώτη παρουσίαση της “Μεγάλης Χίμαιρας” στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, την οποία παρακολούθησαν χθες το βράδυ εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του νησιού, οι προσκεκλημένοι του εφοπλιστή κ. Αντώνη Κομνηνού, αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, αλλά και η “αφρόκρεμα” του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας παρευρέθηκε χθες στην prive παράσταση της μεγάλης παραγωγής του Θεάτρου Πορεία, η οποία ολοκληρώνει το επιτυχημένο ταξίδι της στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η σπαρακτική ερμηνεία της Αλεξάνδρας Αϊδίνη, η λογοτεχνική υπόσταση της θεατρικής διασκευής από τον Στρατή Πασχάλη, η ζωντανή σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, το πάντρεμα του θεάτρου με την τέχνη του κινηματογράφου και οι αναφορές στο νησί της Σύρου, όπου εκτυλίσσεται το επικό ερωτικό μελόδραμα δια χειρός Μ. Καραγάτση μάγεψαν και ενθουσίασαν το κοινό.

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός καλωσόρισε τους θεατές, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες τόσο στον κ. Κομνηνού για την ευγενική χορηγία του, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι έφεραν τη “Μεγάλη Χίμαιρα” πίσω στο σπίτι της.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την παράσταση και όχι μόνο. Σημειώνεται ότι την χθεσινή παράσταση, παρακολούθησε, μεταξύ άλλων και η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, φίλη του νησιού, το οποίο επισκέφτηκε για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια ως “Γλαύκη” στην θρυλική σειρά του Mega “Αίθουσα του Θρόνου”.

Οι παραστάσεις της “Μεγάλης Χίμαιρας” για το κοινό θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, όπου κλείνει ο πρώτος επιτυχημένος κύκλος της λατρεμένης αυτής παραγωγής, η οποία πρόκειται να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά με άλλο καστ ηθοποιών, πλην της κ. Αϊδίνη, η οποία αποτελεί την “ψυχή” της παράστασης.  


Σχόλια

phoenix simon Σάβ, 30 Μαΐου. 2015 - 19:50

Από τη μια μεριά η ελίτ με την προκλητική χλιδή της και τους ντόπιους συνδαιτημόνες της και από την άλλη οι απεργοί εργάτες του Νεωρίου, στους οποίους μοιράστηκε ψωμί σήμερα! Επειδή, τα σάλια ορισμένων, ακόμα τρέχουν για την παρέλαση των χλιδάτων vips από το νησί, εμείς, οι πολλοί, αλήθεια, με ποια μεριά είμαστε; Το ρωτά το παρακάτω τραγούδι... "Which Side Are You On?": (από το youtube θα διαβάσετε και τους στίχους) https://www.youtube.com/watch?v=t7nGFjfNzB8