Οι “Πειρατές του Αιγαίου” κατέλαβαν τη Σύρο

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Με χαρά και άκρως καλοκαιρινή διάθεση μικροί και μεγάλοι θεατές της Σύρου υποδέχτηκαν το βράδυ της Δευτέρας τους “Πειρατές του Αιγαίου”, οι οποίοι αγκυροβόλησαν στο Θεάτρο Απόλλων, στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε 8 νησιά των Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η λαϊκή διαδραστική παράσταση της εταιρίας Artistic essence productions, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες και παραμύθια από το παρελθόν για σκληρούς και πονηρούς πειρατές, αλλά και απλούς νησιώτες που δε δίστασαν να τα βάλουν με τους αδίστακτους ανθρώπους της θάλασσας, χάρισε στο κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων χαρά, συγκίνηση και πολύ γέλιο.

Ιστορίες από τη λαϊκή μας παράδοση

Οι Ναξιώτες Κατερίνα Γαβαλλά και Γιάννης Φραγκίσκος μαζί με τους Γιώργος Σουξέ, Άρη Τσάπη και Ίριδα Τσιμπρή μετέφεραν τους θεατές στην εποχή των πειρατών με ένα κείμενο ποτισμένο από τη λαϊκή μας παράδοση, ιστορίες που διασώθηκαν από γενιά σε γενιά και αγαπημένα τραγούδια της με θαλασσινό αέρα.

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, αλλά και ζωντανή αλληλεπίδραση με το κοινό, οι “Πειρατές” κατέκτησαν όχι μόνο τη σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Ερμούπολης, αλλά και τις καρδιές των μικρών και μεγάλων “επιβατών” οι οποίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό ταξίδι με το καλύτερο πειρατικό καράβι των τελευταίων χρόνων.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκουν στον Γιώργο Σουξέ. Τα κοστούμια και τα σκηνικά επιμελήθηκε η Άννα Μαχαιριανάκη, ενώ την κατασκευή του σκηνικού ανέλαβε ο Βασίλης Σάβλας. Οι χορογραφίες ανήκουν στη Βάσια Αγγελίδου και η λαογραφική καταγραφή στους Γιωργή Βενετούλια και Ιάκωβο Ναυπλιώτη.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων Μαρία Ζωίδου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τους “Πειρατές” έχουν υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες, η Κέα, η Κύθνος και η Σύρος, ενώ επόμενος σταθμός τους στις Κυκλαδίτικες θάλασσες είναι η Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Πάρο, απόψε το βράδυ.

Το ταξίδι συνεζίεται στη Νάξο (30/7), στη Μύκονο (2/8), στα Κουφονήσια (7/8) και ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά, στην όμορφη Δονούσα.

Η εταιρεία Artistic essence productions ευχαριστεί την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Στέλιο Μπρίγγο για την άριστη συνεργασία του, καθώς και όλους τους δήμους και τους αρμόδιους των πολιτιστικών έργων για την συνεννόηση, προκειμένου η παράσταση να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.