Δελτίο Τύπου Δήμου Σύρου Ερμούπολης

Ο "Οίκος Ενοχής" των Ρέππα - Παπαθανασίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών

  • Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2016 - 14:51

O Πολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών παρουσιάζει την κωμωδία «Οίκος Ενοχής», από το Σάββατο 13 έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30, στο Θέατρο Απόλλων.

Πρόκειται για την πιο επίκαιρη κωμωδία των τελευταίων δεκαετιών με πολιτική διάσταση, που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού διδύμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Η υπόθεση ξεκινάει από την στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του Υπουργείου Συγκοινωνιών, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στα Λαδάδικα. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτήριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής.

Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι κατ' αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία. Όχι μόνο συνεργάζονται, αλλά πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες... παίρνοντας επιδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα, όταν μετά την έλευση της Τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το Υπουργείο... 

Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; 
Πως θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής;

Παίρνουν μέρος οι:

Γιάννης Χαλκιάς, Μαρία Φραγκογιάννη, Βαγγέλης Τομαής, Μαρία Κακαβή, Γιώργος Κάτρης, Λία Μπάρμπα, Κατερίνα Κατσίβα, Γιάννης Καραντώνης, Μάκης Παράβαλος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Μαρία Κρόντη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεσύπρης
Σκηνογραφία: Νίκος Πονηρός
Κοστούμια: Γιάννης Ζυγομαλάς
Σκηνικά: Γιώργος Κάτρης
Χειριστής Ήχου: Κατερίνα Λειβαδάρα
Τεχνικοί Θεάτρου: Μάγδα & Νίκος Κοντιζάς

Κατάλληλο για άτομα άνω των 13 ετών

Τιμές εισιτηρίων: 8 & 5 ευρώ

Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών Σύρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών Σύρου ιδρύθηκε το 2002 με έδρα τα Χρούσσα της Σύρου. 

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση της παράδοσης, η προστασία του φυσικού πλούτου των Χρουσσών, η κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο, καθώς και η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.