«Παραμυθορουφήχτρα» από τον ΘΕΠΟΣ «Απόλλων»

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα….

Το καλύτερο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα έταξε στους μικρούς φίλους του ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» και η επιλογή δεν απογοήτευσε κανέναν.

Η «Παραμυθορουφήχτρα» με τη σκηνοθετική υπογραφή της - «μανούλας» στο παιδικό θέατρο - Βέτας Αποστολίδου έβαλε στο «μπλέντερ» αγαπημένους ήρωες των παιδιών και το μενού ήταν… νοστιμότατο.

Μετά την «ΚωμΟδύσσεια» της Μαρίας Κίτρα, η νέα παιδική παράσταση του Ομίλου ταξίδεψε τους λιλιπούτειους θεατές του νησιού στη μακρινή «Παραμυθοχώρα» για μία μοναδική περιπέτεια στο πλευρό της Χιονάτης, της Κοκκινοσκουφίτσας και πολλών ακόμη αστέρων που παρέλασαν από τη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων».

Το έργο της συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας, παιδαγωγού και ηθοποιού Γιώτας Αλεξάνδρου έπεσε στα καλά χέρια της πολυμελούς και δραστήριας θεατρικής ομάδας του Απόλλωνα, η οποία έκανε και πάλι το θαύμα της.

Τα ευφάνταστα σκηνικά, τα εντυπωσιακά κοστούμια, το επιτυχημένο «πάντρεμα» βιντεοπροβολών και σκηνικής δράσης, μα πάνω από όλα, το κέφι και η μεταδοτικότητα των συντελεστών αποτέλεσαν τους πολύτιμους «λίθους» με τους οποίους ο Όμιλος έχτισε σχεδόν από το μηδέν άλλη μία υπερπαραγωγή για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού θεάτρου.

«Οδοιπορικό» στην Παραμυθοχώρα

Ακολουθώντας τη «συνταγή» των πολυπρόσωπων έργων «δρόμου» και περιπλάνησης («Το διαστημοτρένο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα», «ΚωμΟσύσσεια»), κατά την οποία οι ήρωες παθαίνουν, μαθαίνουν και βγαίνουν…. κερδισμένοι, η κ. Αποστολίδου επέλεξε για το νέο θεατρικό ταξίδι του Απόλλωνα διάσημους «επιβάτες».

Αυτή τη φορά, το κοινό παρακολούθησε το «οδοιπορικό» της Χιονάτης (Χριστίνα Παναγιωτοπούλου» και της Κοκκινοσκουφίτσας (Ζωή Γεωργίου) που ξεκίνησαν αλά μπρατσέτα για τον πύργο του φοβερού και τρομερού Δόκτορα Μπαμπέση Πανουργίδη (Μιχάλης Ζουλουφός) προκειμένου να καταστρέψουν την περιβόητη μηχανή που κάνει όλα τα παραμύθια κιμά.

Μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, οι δύο ηρωίδες πέρασαν από πολλές και διαφορετικές πόλεις, βιώνοντας την άρνηση (Οχιστάν), την ανυπαρξία (η πόλη του Κανένα), τη διαφορετικότητα (Αναποδιστά) και την πλήρη αταξία (Βρομιστάν). Το έργο της Γιώτας Αλεξάνδρου, έδωσε τη δυνατότητα στη Βέτα Αποστολίδου να τονίσει σκηνοθετικά την ταυτότητα αυτών των πόλεων, προσθέτοντας άπλετο χρώμα, κίνηση, μουσική και πολλά ακόμη ευρήματα που ανέβασαν το έργο –αυτό καθ’ αυτό- μερικά σκαλοπάτια παραπάνω.

Συντελεστές

Αφηγήτρια της ιστο-Ρίτσας και –πανταχού παρούσα- ήταν η Εύη Αριστείδου, που με το γνωστό μπρίο της ακολουθούσε τις ηρωίδες σε κάθε τους βήμα μέχρι την τελική αναμέτρησή τους με τον Δρ. Πανουργίδη.

Τα σκηνικά της παράστασης ανήκουν στην Πηνελόπη Ασλάνογλου, που επιμελήθηκε επίσης τα κοστούμια μαζί με την Εύη Αριστείδου. Τα πρωτότυπα τραγούδια έγραψε ο Γιώργος Πάχος και το τραγούδι του τέλους συνέθεσε ο Δημήτρης Καπέλλας. Το βίντεο και το μοντάζ (ιδέα του Θοδωρή Πρίντεζη), πραγματοποιήθηκαν στο στούντιο της «Κοινής Γνώμης» από τον Μάριο Βακόνδιο.

Οι παραστάσεις της «Παραμυθορουφήχτρας» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ολοκληρώνονται απόψε στις 19:00.