Οι καινούριες παραγωγές του ΘΕ.ΠΟ.Σ. «Απόλλων» για το 2017

Πλούσιο θεατρικό «μενού»

Με τρεις νέες παραγωγές, αλλά και επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων που αγαπήθηκαν από το κοινό και τους επισκέπτες του νησιού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» συνεχίζει την πλούσια δράση του και το 2017.

Το κοινωνικό έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην» σε σκηνοθεσία Εύης Αριστείδου, την κωμωδία «Ένας θεότρελος κόσμος» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζουλουφού και  το κλασικό έργο του Καρόλου Ντίκενς «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» σε σκηνοθεσία Βέτας Αποστολίδου, περιλαμβάνονται στο φρέσκο θεατρικό «μενού» του Ομίλου από τον Απρίλιο έως τον προσεχή Δεκέμβριο.

Επιπλέον, υπό την αιγίδα του ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» θα παρουσιαστεί το νέο έργο του παλιού συνεργάτη και φίλου του Ομίλου Γρηγόρη Γαλαντή με τίτλο «Δεν ήταν 12 οι Θεοί», ενώ θα επαναληφθούν οι παραστάσεις «Θαλασσινή Πολιτεία» του Νίκου Σφυρόερα σε σκηνοθεσία Γιώργου Πάχου και «Παραμυθορουφήχτρα» της Γιώτας Αλεξάνδρου σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Βέτας Αποστολίδου.

40 χρόνια προσφοράς στο Συριανό Θέατρο

Το μελλοντικό πρόγραμμα του «Απόλλωνα», ο οποίος συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της Σύρου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιώργος Κανάκης, στη χθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στο Ξενοδοχείο «Νησάκι».

Όπως υπογράμμισε, περισσότερα από 60 θεατρικά έργα εκτός από παρουσιάσεις, συμμετοχές, διαλέξεις, εκθέσεις, συνθέτουν την υλοποίηση των σκοπών και στόχων ενός καταστατικού που συντάχθηκε το 1977 από 20 ανθρώπους κάτω από ένα εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο θέατρο Απόλλων. Στο διάστημα αυτό, η σύνθεση της ομάδας άλλαξε πολλές φορές, ωστόσο η δράση και η παρουσία του Ομίλου στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας είναι διαρκής και έντονη από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές που κάθε φορά πλαισιώνουν είτε το διοικητικό συμβούλιο είτε τις θεατρικές και άλλες παραγωγές. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού. «Η σημερινή οικονομική κατάσταση επιβάλλει να προσπαθούμε πάντα να κρατάμε τον Όμιλο μας ζωντανό μετά από όλα αυτά τα χρόνια προσφοράς στο συριανό θέατρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κανάκης.

Μια «καρποφόρα» χρονιά

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπου έδωσαν το «παρών» ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου π. Κωνσταντίνος Κοντός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, ο πρόεδρος παρουσίασε εν συντομία τις ποικίλες δράσεις του Ομίλου για το 2016.

Τόνισε μάλιστα, πως μέσα από αυτές, τα μέλη του απέδειξαν ότι λειτουργούν πια σαν ενιαίο σύνολο, προσφέροντας τα μέγιστα στο θέατρο και τον πολιτισμό του νησιού. Μεταξύ άλλων, το προηγούμενο έτος παρουσιάστηκε σε Μύκονο και Σύρο το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», επαναλήφθηκε στην Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Κάλυμνο το παιδικό έργο «Κωμωδύσσεια» της Μαρίας Κίτρα, ενώ ανέβηκαν για πρώτη φορά το ιστορικό χρονικό «Θαλασσινή Πολιτεία» και η παιδική παράσταση «Παραμυθορουφήχτρα».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τη χρονιά που πέρασε ο Όμιλος βελτίωσε τις εγκαταστάσεις του με χρωματισμούς αγορές ρούχων, επίπλων, βιβλιοθήκης και επισκευές σε ηλεκτρονικό υλικό κλπ. Ο κ. Κανάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Ειρήνη Δράκου, την κ. Νομική Ταλασλή και τον κ. Γρηγόρη Γαλαντή για τη δωρεά όμιλο ρούχων και σκηνικών στον Όμιλο.

Ετικέτες: