Ο «Τζαναμπέτης» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης

Σαν παλιό καλό σινεμά…

  • Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2017 - 17:35

Με τη διασκευή μιας αγαπημένης κινηματογραφικής ταινίας επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα της Σύρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης «Η Πανάχραντος».

Ο «Τζαναμπέτης» του παλιού ελληνικού σινεμά, που χάρισε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα παρουσιάζεται από χθες στην ενοριακή Βάρης «Ναζαρέτ», πλησίον του Ενοριακού Ναού της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστορία, τρία εκ πεποιθήσεως γεροντοπαλίκαρα και φανατικοί κατά του γάμου δεν εγκρίνουν το αίσθημα του ανιψιού τους με μία κοπέλα. Όλα θα έρθουν ανάποδα, όταν η καπάτσα θεία της κοπέλας αναλαμβάνει δράση, προκειμένου οι θείοι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τον γάμο των ανιψιών τους.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Άγγελος Άνδροβικ, Μαρία Βαρθαλίτου, Νικολέτα Πάπιτση, Λίζα Ρούσσου, Αντώνης Μακρυωνίτης, Φίφης Βακόνδιος, Μάρκος Βουτσίνος, Γιάννης Μακρυωνίτης, Κάντια Βακονδίου, Ισίδωρος Φρέρης, Ρένα Βαρθαλίτου και Άννα Ρούσσου. Ζωντανή μουσική παίζουν ο Αλέξανδρος Μήτσης, ο Σιδερής Δαρζέντας και ο Ανδρέας Κόνταρης. Τον ήχο και τον φωτισμό επιμελούνται ο Ιωσήφ Σαργολόγος και ο Παναγιώτης Μπάκας, ενώ τα σκηνικά αλλάζουν ο Μαρίνος Γαδ, ο Γιώργος Καπέλλας και ο Γιάννης Φρέρης. Υπεύθυνες για το χτένισμα και τα ρούχα η Ελευθερία Γκίνη και η Άννα Μαρία Βαρθαλίτου.

Σκηνοθεσία- διασκευή: Άγγελος Άνδροβικ.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 20/3 στις 19:30 και ολοκληρώνονται την Τρίτη 21/3 στις 20:00.

Τα έσοδα της χθεσινής πρεμιέρας θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου Στήριξης ΑΜΕΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ». Τα έσοδα της τρίτης παράστασης θα δοθούν για την επισκευή της Ενοριακής αίθουσας, ενώ τα υπόλοιπα για την οικονομική υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης.